ИПБ поиска уволнение на целия Управителен съвет на АПИ заради трагедията край Звъничево

4269
ИПБ поиска уволнение на целия Управителен съвет на АПИ заради трагедията край Звъничево
Снимка: БГНЕС

 

     Госпожо Аврамова,
     Вие станахте министър единствено и само, защото вашият предшественик със своето бездействие превърна пътната безопасност по пътищата на България в най-големия страх на българските граждани. 
     Минаха четири месеца след ужасната трагедия край град Своге, но агенция „Пътна инфраструктура продължава да управлява безопасността по пътищата ни безотговорно и некомпетентно. В навечерието на Коледните празници за пореден път сме свидетели на неспособността на ръководството на АПИ да осигури безопасна пътнотранспортна система. Отново се прави опит отговорността да се прехвърли на шофьорите, поддържащите фирми и кой ли още не. Процесите на разпад в управлението на пътната инфраструктура се задълбочават с всеки изминал ден. Арогантността и безхаберието на ръководството на АПИ премина всички човешки граници. Днес десетки семейства вместо да празнуват, ще правят погребения.
     Институтът за пътна безопасност категорично Ви призовава да освободите целия Управителен съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, като първа стъпка за промяна на управлението на безопасността по нашите пътища.
     Бездействието от ваша странаИнститутът за пътна безопасност ще доведе до задълбочаване на трагичното състояние на нашите пътища и случващото се по тях.Институтът за пътна безопасност изпрати отворено писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството, по повод трагедията на пътя край село Звъничево. Припомняме, че рано тази сутрин при пътен инцидент загинаха петима души. Публикуваме писмото, без редакторска намеса.

Институтът за пътна безопасност се обърна с отворено писмо към министъра на регионалното развитие и благоустройството на България - Петя Аврамова - по повод трагедията, случила се рано тази сутрин край село Звъничево, област Пазарджик. Припомняме, че при катастрофата загинаха петима души. Публикуваме писмото без редакторска намеса.

Госпожо Аврамова,

Вие станахте министър единствено и само, защото Вашият предшественик със своето бездействие превърна пътната безопасност по пътищата на България в най-големия страх на българските граждани. Минаха четири месеца от ужасната трагедия край град Своге, но Агенция „Пътна инфраструктура" продължава да управлява безопасността по пътищата ни безотговорно и некомпетентно.

АПИ: 360 м от пътя край Своге не отговарял на изискванията

"В участък от 360 метра от пътя съставът на асфалтовата смес не е отговарял на утвърдената рецептура. Няма подмяна на документи по случ...

В навечерието на Коледните празници за пореден път сме свидетели на неспособността на ръководството на АПИ да осигури безопасна пътнотранспортна система. Отново се прави опит отговорността да се прехвърли на шофьорите, поддържащите фирми и кой ли още не. Процесите на разпад в управлението на пътната инфраструктура се задълбочават с всеки изминал ден. Арогантността и безхаберието на ръководството на АПИ премина всички човешки граници. Днес десетки семейства вместо да празнуват, ще правят погребения.

Институтът за пътна безопасност категорично Ви призовава да освободите целия Управителен съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, като първа стъпка за промяна на управлението на безопасността по нашите пътища.

Бездействието, от Ваша страна, ще доведе до задълбочаване на трагичното състояние на нашите пътища и случващото се по тях.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

4 салона за красота в София за перфектна визия

Времето утре - 18 април 2024 г.

BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com