Янаки Стоилов сигнализира за натиск върху потенциални кандидати за кметове на БСП

5288
Янаки Стоилов сигнализира за натиск върху потенциални кандидати за кметове на БСП
Снимка: БГНЕС

В декларация от трибуната на Народното събрание от БСП настояха за законност и политическа отговорност от страна на всички участници в предстоящите избори. Заместник-председателят на парламентарната група на "БСП лява България" Янаки Стоилов сигнализира за натиск върху потенциални кандидати на социалистите за кметове.

Той припомни и решението на Върховния административен съд от четвъртък, с което се отмени решението на Централната избирателна комисия да тегли жребия с номерата на партиите за местните избори. Решението на съда дойде след жалби на БСП и Реформаторския блок, предаде БНР.

Цветанов: Работим перфектно в борбата с корупцията

"Ще се старая по никакъв повод да няма подобно набеждаване на когото и да било. Преди стартиране на предизборната кампания през 2013 г...

"Изглежда управляващите смятат, че могат да пренаписват законите в движение по свое собствено усмотрение и да карат органите, които отговарят за организацията и провеждането на изборите да действат не в съответствие със закона, а с тяхната моментна воля. Освен това сме свидетели на редица места на организиран натиск с административни и икономически средства върху потенциални кандидати на БСП и на други партии. Има опасност местното управление да бъде спечелено, формално чрез избори, но фактически чрез злоупотреба с власт, на централно или местно ниво, да бъде то подчинено на частни и корпоративни структури", заяви Янаки Стоилов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com