Ясни са кандидатите за генерален директор на БНР

1640
Ясни са кандидатите за генерален директор на БНР
Снимка: БГНЕС

Вече са ясни кандидатите за генерален директор на Българското национално радио (БНР). Днес Съветът за електронни медии (СЕМ) приключи с приемането на документите за избор на шеф на радиото.

Кандидатите са общо 13 - Петър Пунчев, Петър Волгин, Митко Димитров, Георги Василски, Валерий Тодоров, Светослав Костов, Христин Стрижлев, Васил Чобанов, Росланна Белчева, Жени Гаджалова, Александър Велев, Иво Тодоров и Михаела Божидарова.

Волгин се кандидатира за генерален директор на БНР

Петър Волгин ще се кандидатира за генерален директор на Българското национално радио. „През последните три години настоящото рък...

Михаела Божидарова в момента е изпълнителен директор на БНР, Митко Димитров пък е шеф на радио "София". Светослав Костов е журналист на радиото. Васил Чобанов е бивш директор на програма "Хоризонт" на БНР. Валерий Тодоров вече е бил генерален директор на радиото.

Петър Волгин, чието предаване "Деконструкция" бе свалено от ефир в края на миналата година, обяви, че ще се кандидатира за поста още в края на миналия месец. Тогава той коментира, че през последните три години ръководството на БНР, подкрепяно от шефа на СЕМ /в оставка/ Георги Лозанов, е направило "всичко възможно, за да съсипе БНР".

Кандидатурата на Пунчев пък беше подкрепена журналисти от електронни медии, музиканти и експерти. Той е сред създателите първото частно радио у нас - FM+, припомня OFFNews.

Друг от кандидатите - Христин Стрижлев, в момента е член на Управителния съвет на БНР. Той и Пунчев заедно са създали радио "Фреш".

СЕМ обяви конкурс за генерален директор на БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) обяви началото на конкурса за избор на генерален директор на Българското национално радио (БНР). Реш...

Техническата комисия по обработването на подадените документи започва своята работа в понеделник. Неин председател е членът на СЕМ г-н Иво Атанасов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com