Жители на „Столипиново“ искат бутане на още незаконни постройки

15475
Жители на „Столипиново“ искат бутане на още незаконни постройки
Снимка: БГНЕС

Жители на пловдивския квартал „Столипиново” искат да бъдат премахнати и други незаконни постройки в квартала. Това съобщи за Радио „Фокус” – Пловдив, кметът на район „Източен” в Пловдив Петър Петров.

Днес той е получил писмо от живеещи в ромския квартал, които също искат да бъдат разчистени незаконните павилиони и гаражи в района. Процесът за това е дълъг, защото е необходимо време акцията да бъде организирана и да се предупредят хората. Има и срокове за изчакване.

Фадроми, полиция и жандармерия ще бутат постройки в Столипиново

Незаконните постройки в пловдивския квартал „Столипиново” ще бъдат бутани с фадроми. Това каза районният кмет в Пловдив Пет...

В края на април близо 70 незаконни постройки на ул. „Крайна” в кв. „Столипиново” бяха премахнати , за да може районът да се облагороди. В събота служители на общинските предприятия „Паркове и градини” и „Чистота” почистиха и подравниха мястото.

По думите на Петров извозени са били няколко тона боклуци. Предстои мястото при ул. „Крайна” да бъде облагородено. Ще бъде залесено с храсти и ниска растителност, ще бъдат поставени пейки.

Според градоначалника най-важното е, че Бърза помощ и Противопожарна охрана вече ще могат да стигат до жилищните блокове безпрепятствено.

Припомняме ви, че на 25 април (петък) багерите влязоха в "Столипиново", но от 70 незаконни постройки за събаряне на ул. "Крайна", бяха останали само десетина.

Останалите бяха премахнати от собствениците им, които ги използват за гаражи и търговия без всякакво разрешение и без никакви данъци към общината. След ексцесиите от предния ден в Шекер махала, които наложиха прекратяване на подобна акция, и в Столипиново се очакваше напрежение, но се оказа, че нещата вървят тихо и мирно.

В Столипиново хората сами съборили незаконните постройки

Багерите влязоха днес в Столипиново, но от 70 незаконни постройки за събаряне на ул. "Крайна", бяха останали само десетина. Останалите...

Акцията започна на 23 април. Един от обектите, предвидени за събаряне, беше конюшня с три коня, долепена до сградата на ОУ " Панайот Волов". Собственикът ѝ обаче се качи на покрива и не допусна да съборят постройката. Не помогна и присъствието на униформени служители на реда.

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com