Жителите на "Горубляне" на бунт срещу незаконно сметище

11813
Жителите на "Горубляне" на бунт срещу незаконно сметище
Снимка: бгнес

Жителите на столичния квартал "Горубляне" излязоха на бунт срещу незаконно сметище.

"Столичната община засипва частни имоти с боклуци в "Горубляне". След това ни пишат предписание, че трябва да ги изчистим. Ако не го направим, ще ни глобят с по 5000 лева", жалваха се горублянци, съобщава "Монитор". Според тях строителните отпадъци от всички големи инфраструктурни проекти в София се изхвърлят нерегламентирано върху частни имоти в кварталите "Симеоново", "Драгалевци", "Горубляне", "Панчарево", Малинова долина", "Бояна" и село Лозен.

"Заедно с пръстта и камъните върху земеделската земя се стоварват и опасни тежки метали, които правят почвата неизползваема обяви Здравко Младенов, който е представител на Обединени граждански сдружения "Подвитошка яка".

"Земята се вади и се засипва с панели. Така ми унищожиха 15 декара люцерна. Уж насипват плавателния канал, а хвърлят боклуците върху имотите", добави друг собственик за земя.

Няколко души се оплакаха, че изсипаните строителни и други боклуци, включително и фекалии, са съсипали декари със засятата от тях люцерна.

Единственото, което можем да направим, е да сезираме институциите, което сме го направили хиляди пъти, но отговор няма, коментира още Иван Димитров.

От Столичната община обявиха, че те нямат нищо общо с изхвърлените отпадъци, а всеки собственик е длъжен да опазва и охранява имота си, за да не се стига до такива проблеми.

 

Моряци от „БРП”-Русе протестират заради неизплатени заплати

Служители на "Параходство българско речно плаване" излязоха на протест тази сутрин, съобщи Дарик. Близо 50 човека се събраха пред сгра...

 

 

 

 

Миков: Обстановката ескалира, създава тревожност в цялата страна

Днешният ден показа, че обстановката в София ескалира, а от там се създава тревожност в цялата страна, заяви в обръщение към гражданите...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество