Жителите на с. Владая и кв. „Княжево“ ще блокират за 1 час път Е-79

4614
Жителите на с. Владая и кв. „Княжево“  ще блокират за 1 час път Е-79
Снимка: БГНЕС

 Жителите на с. Владая и кв. „Княжево“ излизат на петия си поред протест и ще блокират за един час главен път Е-79 днес, неделя от 12 до 13 часа, става ясно от съобщение на организационния комитет. Основното искане на протестиращите е свързано с подобряване на инфраструктурата.

Според съобщението протестът ще е в района на вече бившите “легнали полицаи“ при улиците Мала кория и 10-ти километър непосредствено до Александровски мост“.

Неделна блокада на E-79 от жители на Владая и Княжево

В неделя, 19 ноември, жители на столичните квартали Владая и Княжево ще блокират главен път E-79 от 12:00 до 13:00 часа - в района на в...

„Поетите ангажименти от Столична община и Столичен общински съвет не са факт и поради тази причина, от Инициативния комитет за подобряване на обществения транспорт във Владая и Княжево обявяваме пети протест срещу беззаконието в Столична община, Столичен общински съвет и Агенция пътна инфраструктура.

Причините са, че властите на местното самоуправление не се съобразяват с нуждите и предложенията на гражданите за подобряване на обществения транспорт – това, за което спешно настояваме е възстановяване на маршрутна линия 22 и още курсове по автобусна линия А58“, се казва в обръщението на организаторите. Те обвиняват пътната агенция и Столична община в „прехвърляне на топката за изграждането на пешеходен светофар при Гара Владая, светофар на Кръстовището при Александров мост и ул. Мала кория. От изключителна важност е и изграждане на улично осветление във Владайското дефиле. Изграждането на това осветление бе прекъснато и от АПИ твърдят, че Общината го прави без никакви проекти и документи и затова не се съгласяват за изграждането му“, коментират от организационния комитет.

Според протестиращите „пътят от националната пътна мрежа Е-79 е асфалтиран набързо без рехабилитация на отводняването. Водата при дъжд наводнява дворове, носещи елементи на съоръжения, както и общински улици. Отводнителни шахти са без капаци, знаците и пътната маркировка са неадекватни и създават опасности в този им вид. На места бяха премахнати мантинели и сега тези участъци са незащитени. Важно е и извършването на последващите ремонти, като не трябва да забравяме, че крайната цел е реализирането на реверсивно движение в тесните участъци на пътя София - Перник.

Също така не смятаме за нормално при такъв сериозен и скъп ремонт ревизионните шахти да не са на нивото на пътя и да създават предпоставка за ПТП. При извършването на ремонта движението от основния път беше пренасочено през Владая и допълнително се разбиха улиците на селото.

Протест на жителите на Владая и Княжево блокира път Е-79

Жители на столичните квартали „Княжево“ и „Владая“ блокираха главен път Е-79. Това да доведе до задръствания в ...

Имаме нужда и от съдействие от КАТ пътна полиция за контрол на пътя, тъй като нарушенията са причина за инциденти със смъртни случаи“, отбелязват още протестиращите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com