Жълт код по Черноморието за валежи и силен вятър

13059
Жълт код по Черноморието за валежи и силен вятър
Снимка: dariknews.bg

Жълт код е обявен за днес в 3 области на Източна България заради обилни валежи и силен вятър, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила за областите Добричка, Варненска и Бургаска. В трите области ще духа силен, по морския бряг и бурен северен вятър, със скорост 14-19 и пориви до 24 м/сек, а само в Бургаска област дъжд ще вали през целия ден. Количеството валежи там за денонощието ще бъде до 20 л/кв.м, но в югоизточните райони от областта до 40-50 л/кв.м. Там валежите ще спират едва след полунощ на 28 септември – неделя.

За останалата част от страната обявеният код е зелен. През деня все още на много места ще има валежи, които постепенно ще спрат, а по-късно и облачността от запад ще започне да намалява. Дъждовно ще бъде през целия ден в Югоизточна България, където и количествата на валежа ще са значителни. Северният вятър ще се усили и в Източна България ще бъде силен, по морския бряг и бурен. Минималните температури ще бъдат между 8 и 13°, в София около 8°. Максималните температури ще бъдат предимно между 12° и 17°, в София около 12°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг. Ще духа силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра около 2°. По Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и много ветровито. Значителни валежи ще има на юг от Бургас. Вятърът ще е силен и бурен от север. Максималните температури ще бъдат около 14-16°. Температурата на морската вода е 17-20°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com