Жълт код за ниски температури за цялата за 1 март

2066
Жълт код за ниски температури за цялата за 1 март
Снимка: Getty Images / Guliver

Жълт код за ниски температури е в сила за цялата страна, сочи справка на сайта на НИМХ.

Във всички области преобладаващите минимални температури ще са между минус 10° и минус 15°, на места и по-ниски. В повечето райони и максималните ще остават отрицателни.

Жълт код за опасно време в почти цялата страна

В 22 области в страната е обявен жълт код за опасно време за 11 февруари. Това показва справка на сайта на Националния институт по мете...

От НИМХ предупреждават, че при ниски температури са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни, деца и бездомници.

През нощта облачността ще намалее, утре на много места до предимно слънчево време. В следобедните часове от запад отново ще се заоблачи и привечер на места в западните райони ще превали сняг. Вятърът ще отслабне , ще е слаб до умерен от запад-югозапад. Сутринта ще е студено с минимални температури предимно между минус 10° и минус 15°, в отделни райони и по-ниски. Максималните температури ще са между минус 5° и 0°, в крайните югозападни райони до 3°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Анна Дякова, цитирана от Фокус.

Атмосферното налягане е близко до средното за март, през деня отново ще се понижава.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб до умерен от югозапад. Максималните температури ще са между минус 3° и 1°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Жълт код за силен вятър и дъжд в четири области в страната

Жълт код за силен вятър и валежи от дъжд е в сила за четири области на страната за 4 февруари. Това сочи справка на сайта на Национални...

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се заоблачи над масивите в Западна България. Ще духа до умерен югозападен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин – силен до бурен западен. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

В петък ще има слаби валежи – в Северна България и високите котловинни полета – предимно от сняг, в Южна – предимно от дъжд. Ще се създадат условия за поледици на много места в страната. Вятърът от югозапад в Източна България временно ще се усили. Повишението на температурите ще продължи, в много райони дневните ще са над нулата – между 3° и 8°, но в западната и централната част от Дунавската равнина вятърът ще е от североизток и там максималните ще остават отрицателни – до минус 2°, минус 3°. Сутрешните също ще се повишат, но пак ще са отрицателни – в отделни райони до минус 10°. През почивните дни времето ще е променливо, ще има и превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд, но в нощните часове и рано сутрин, на места в Северна и Западна България валежите ще са от сняг. Остават условия за поледици и заледявания, с по-голяма вероятност в събота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Амнести Интернешънъл: Медиите се сблъскват със заплахи, тормоз и кампании за очерняне

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com