Как да приготвим вкусна и полезна храна?

25856
Как да приготвим вкусна и полезна храна?

Знаете ли, че една от основните причини за хроничните заболявания се оказва неправилно приготвената храна? По неправилен начин, в неподходящи съдове.

Последните изследвания показват, че тефлонът се натрупва в организма ни, а най-вредната му съставка, PFOA, е открита в над 90% от американците. Учените заключават, че готварските съдове с тефлоново покритие са виновни за множество натравяния и сериозни заболявания като рак.

Zepter - най-добрият начин да запазим храната свежа през лятото е като премахнем въздуха

Когато хладилникът се е появил за първи път, хората навярно са смятали, че завинаги са решили въпроса с разхищението на храната. Факт е...

Керамиката е много красива, но не се нагрява равномерно и задържа мазнини. В съдовете от стъкло, алуминий, стомана, емайл или алпака храната загаря лесно. Те се окисляват и ръждясват, променят цвета си, а някои отключват и алергии.

Оказва се неправилно да приготвяме храната си във вряла вода, на висока температура, изпържена или изпечена в мазнина. Първо, унищожаваме органолептичните свойства на това, което приготвяме – неговия цвят, форма, мирис, вкус, питателност. И второ, неправилно приготвената храна способства за развитието на сериозни заболявания като инфаркт, инсулт, атеросклероза и др.

Врялата вода унищожава около 90% от витамините, минералите и протеините. И понеже полезните свойства на храната при готвене с вода намаляват, ние изпитваме необходимост от още храна. Непрекъснато се храним и непрекъснато сме гладни. Врялата вода унищожава цвета, формата, вкуса и мириса на храната. Затова добавяме подправки, включително много сол (а в големи количества солта е вредна за здравето). Свръхнагрятата мазнина пък, в която например приготвяме месото, отделя акролеин – съставка с кафяв цвят и неприятна миризма. Отново - канцерогенна. 

Да влезем на чист въздух

„Поленова алергия”, „алергичен ринит”, „сенна хрема” – едно и също наименование за заболяване...

В днешно време е трудно да сме сигурни в произхода на един хранителен продукт. Готвенето с продукти, чиито произход не знаем, в съдове на Zepter, със сигурност няма да има същите резултати както при готвене с био продуктите на нашите баби и дядовци. Резултатите обаче при приготвяне на храна с еднакъв произход са съвършено различни при използване на съдовете на Zepter. При тях няма необходимост от добавяне на мазнина, вода и сол. Храната е вкусна и здравословна, сготвена на бавен огън. Не полепва по дъното на съда.

Много са патентованите технологии на Zepter, които запазват вкусовите и полезни качества на храната. Тройното акутермично дъно е едно от тях - направено е от лек метал с 3 слоя. То е неразрушимо, компактно, не се деформира при употреба; за всякакви източници на нагряване, включително индукционни котлони. Патентованият Syncro-Clik® капак е друга характеристика - с него всеки готварски съд става съд за готвене под налягане. Като прибавим към това и изискания дизайн, ни става съвършено ясно защо съдовете за готвене на Zepter се наричат «шедьоври». 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com