Калфин с нова невероятна поръчка - 78 000 лева за анализ на документи

2743
Калфин с нова невероятна поръчка - 78 000 лева за анализ на документи
Снимка: БГНЕС

Подопечното на Ивайло Калфин Министерство на труда и социалната политика (МТСП) вади все по-интересни обществени поръчки. След като стана ясно, че ще даде 72 000 лева за профили във Facebook, Twitter и YouTube, сега излезе ново уникално предложение - поръчка за обследване и анализ на архива по старата оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013 година.

Поръчката ще е по-скъпа от тази за социалните мрежи - със 6000 лева или общо 78 000 лева. Документите са събрани в около 50 000 класьора, пише в. "Сега".

Разполагаме с 2,1 млрд.лв. по ОП "Развитие на човешки ресурси"

Днес официално бе дадено началото на новата Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Тя бе "открита" в Пловдив от социалния...

Избраната фирма ще трябва да "прецени жизнения цикъл" на документите. Документите трябва да се опишат - какъв е срокът им на съхранение и как ще може да се ползват в бъдеще. Трябва да се опише и къде се намират хартиите. Фирмата ще трябва да обследва и поне 30 помещения, в които се съхраняват документите - в сградите на самото министерство и на агенциите за социално подпомагане и по заетостта.

Външният изпълнител ще трябва да анализира "ИТ средата и възможностите за внедряване на допълнителни софтуерни решения за управление на физически и електронен архив". Ще трябва да "актуализира и изработи" единни правила и инструкции за класификация, съхранение, индексиране и проследимост на документите по оперативната програма. Ще анализира и възможностите за дигитализация и автоматизация на процесите с цел внедряване на единна система за електронно съхранение и управление на архива. Самата система не е включена в този търг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com