Катастрофа затапи магистрала "Струма"

6304
Катастрофа затапи магистрала "Струма"
Снимка: БГНЕС

Пътен инцидент е станал на входа на Дупница на мястото, където се събират обходният път през Долна Диканя и автомагистрала "Струма", съобщиха очевидци.

Ударили са се лек автомобил и ТИР. Тежкотоварният автомобил продължава да затруднява движението на коли. Той се намира в най-дясната пътна лента. Катастрофата е една от причините за образувалата се опашка от автомобили край града на фармацията, информира Topnovini.bg.

По-рано днес там се образува 25-километрова опашка, заемаща и трите пътни платна, от пътуващи за почивка през празничните дни. Заради създалата се обстановка времето за пътуване на хората се увеличава. Необходими са часове, за да се придвижат до града.

Междувременно от Община Дупница обявиха, че са осигурили 2 400 бутилки минерална вода за хората, които са попаднали в задръстванията. Има и такива, чието здравословно състояние се е влошило.

Кметът Методи Чимев съобщи, че при секретаря на общинската администрация са получени 12 сигнала за припаднали хора, още десетки има на спешния телефон 112.

"Няма как да реагираме по цялото трасе, но където можеш ще действаме, ако е необходимо ще докараме още вода. Няма как да оставим хората", коментира Чимев и допълни, че в момента се прави организация за снабдяване на пътуващите с вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com