Kaufland България подкрепя участниците в HR: Rush for Practice

1568
Kaufland България подкрепя участниците в HR: Rush for Practice
Снимка: Kaufland

Kaufland България е част от инициативата HR: Rush for Practice за втори пореден път. Водещата компания дава възможност на бъдещите професионалисти в сферата на човешките ресурси да работят в реална среда и да се докоснат до динамичния свят на ритейл сектора.

Настоящото издание на инициативата е със състезателен характер и участие ще вземат студенти от Университета за национално и световно стопанство, Софийския университет и Нов български университет. Те ще трябва да сформират екипи от по двама души и да направят предварителен подбор на кадри за реални отворени позиции. По време на процеса младежите ще използват платформата Pleggi, която позволява подбор, базиран на предварително определени параметри. Сред тях са образование, опит, езици, нива на възнаграждение, меки умения, личностни характеристики и т.н.

Специално за целите на инициативата Kaufland подготви актуални работни позиции за студентите от всеки университет. За успешно преминаване през HR: Rush for Practice екипите следва да направят подбор на кандидати и да подготвят доклад, който описва всички извършени дейности, анализ на резултатите и изводи. Документът трябва да съдържа и предложение към компанията за нова обява, според възприятията на поколение Z.

Благодарение на инициативи като HR: Rush for Practice и включването в други партньорски активности Kaufland цели да достигне до максимален брой младежи и да им предаде ценни знания и умения. Не рядко участници, които са се докоснали до вълнуващия свят на модерната търговия, впоследствие се присъединяват към собствените програми на Kaufland. Общо 6 човека от първото издание на HR: Rush for Practice станаха част от иновативната Kaufland Business Academy, а един от тях към днешна дата е стажант в отдел „Подбор, работодателска марка, мотивиране и задържане” в компанията.

Kaufland има дългогодишни практики, насочени към развитието на младите хора в страната. Компанията развира редица собствени програми, сред които са „Управители на бъдещето“, насочена към завършващи студенти с малък или без никакъв професионален опит, както и „Търговска академия“, която цели да подготви специалисти в дирекция „Търговия и Маркетинг“. Kaufland България е и сред първите компании в страната, която работи и развива програма за дуално обучение.

Есенното издание на HR: Rush for Practice е плод на партньорството между софтуерната компания Pleggi, Университета за национално и световно стопанство, Софийски университет и Нов български университет, както и някои от най-познатите представители на българския бизнес, сред които е и Kaufland. То се осъществява с подкрепата на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца
Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Габриела Наплатанова встъпва в длъжност от днес като временно изпълняващ длъжността председател на Съвета за електронни медии (СЕМ), предава...