Kaufland България предлага лимитирана серия продукти за дома от рециклирана пластмаса

4260
Kaufland България предлага лимитирана серия продукти за дома от рециклирана пластмаса
Снимка: Кауфланд

Kaufland България предлага лимитирана серия продукти за дома, произведени от рециклирана пластмаса. Предложенията са в контекста на стремежа на компанията да развива устойчив асортимент и част от нейните ангажименти по стратегията RЕset Plastic*. Всички продукти от серията са налични в хипермаркетите на Kaufland в цялата страна от 20 септември и са до изчерпване на количествата.  

Колекцията включва кош за пране, сгъваема касетка, органайзери и кутии за съхранение с различни форми и размери. Продуктите са изработени от събрани и рециклирани пластмасови опаковки, които са изхвърлени от домакинства. Екологичната компания в групата Schwarz – PreZero събира пластмасовите отпадъци, които се почистват, настъргват, след което се стопяват и преработват в пластмасов гранулат. Той се използва за производство на нови висококачествени продукти, каквито са и кутиите за съхранение и организиране на пространството в дома.  

Това е третата подобна серия продукти, произведени с грижа за бъдещето и природата, които верига представя на пазара. През пролетта Kaufland предложи продукти за домашни любимци, изработени от PET бутилки, а през 2020 г. компанията стана първата търговска верига в страната, която предложи на потребителите колекцията с устойчиви спортни стоки Newcential, произведена също от рециклирана пластмаса. Те бяха налични отново в асортимента на Kaufland и през март тази година.  

Инициативата е поредна стъпка от 360-градусовата стратегия за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, която Kaufland България прилага. Стратегията е създадена и разработена от Schwarz Group, част от която е Kaufland, и предвижда конкретни мерки за предотвратяване използването на пластмаса, повече рециклиране и производство на по-устойчиви опаковки за продуктите. Компанията се ангажира до 2025-а да намали пластмасата с най-малко 20% и да направи максимално  рециклируеми 100% от опаковките на собствените марки продукти.  

За Kaufland България: Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 400 служители. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева.

*За RЕset Plastic:

Групата Schwarz е една от най-големите международни компании за модерна търговия, в която влизат Kaufland и Lidl. Групата осъзнава своята отговорност към околната среда и предприема конкретни мерки. С REset Plastic Schwarz разработи всеобхватна международна стратегия в пет основни направления, които правят възможно реализирането на визията „По-малко пластмаса – затворен цикъл на рециклиране“.

Петте основни принципа на стратегията REset Plastic са:

RЕduce: въздържаме се от ползването на пластмаса, където е възможно;

Redesign: проектираме и разработваме продукти, така че да могат да бъдат рециклирани;

Recycle: събираме, сортираме, рециклираме и затваряме цикъла на рециклиране;

Remove: помагаме за премахването на отпадъци от пластмасови отпадъци от околната среда;

Research: инвестираме в проучвания, разработване на иновативни решения и информираност за рециклирането.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...