Kaufland България се включва в инициативата „Капачки за бъдеще“

6280
Kaufland България се включва в инициативата „Капачки за бъдеще“
Снимка: Кауфланд

Kaufland България се включва в националната инициатива „Капачки за бъдеще“. На 16 октомври между 10:00 и 14:00 часа всеки желаещ да подкрепи кампанията и да предостави за рециклиране събраните от него капачки и алуминиеви кенчета, ще може да го направи на паркингите на магазини Kaufland в следните градове: 

  • гр. Кюстендил – паркинга на Kaufland на бул. „Македония“ 10
  • гр. Перник – паркинга на Kaufland на ул. “6-и май“ 1
  • гр. Благоевград – паркинга на Kaufland на ул. „Св. Димитър Солунски“ 21
  • гр. Търговище – паркинга на Kaufland на бул. „Ал. Стамболийски“ 27
  • гр. Плевен – паркинга на Kaufland на ул.“ Гренадерска“ 119 

Националната инициатива „Капачки за бъдеще“ се провежда за четвърта поредна година, като в рамките на това издание освен пластмасови капачки от различни бутилки, за първи път ще се събират за рециклиране и алуминиеви кенчета. Кампанията предвижда събраните средства да бъдат използвани за закупуване на медицински транспорт за градовете Плевен, Стара Загора и Варна. В предходното издание през пролетта бяха събрани средства за закупуването на първата неонатална линейка извън гр. София. 

Това е поредната инициатива, свързана с рециклирането и ползите от него, която Kaufland България подкрепя активно през последните години. Веригата традиционно организира и участва в множество кампании и събития, обвързващи грижата към околната среда с различни социални каузи.  

Kaufland България подкрепя инициативата в контекста на дългосрочния си ангажимент за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, предотвратяване на нейното използване, повече рециклиране и по-устойчиви опаковки. Компанията прилага в България RЕset Plastic* - стратегията срещу замърсяването с пластмасата на Schwarz Group, част от която е Kaufland. В дългосрочен план търговската верига има за цел да намали употребата на пластмаса с минимум 20% до 2025 г. и да има 100% рециклируеми опаковки на продуктите собствена марка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?
Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Към края на 2023 г. по сметката на Фонда за безопасност на движението по пътищата би трябвало да има налични повече от 423 млн. лв. Това казват експертите...