Kaufland България се включва в инициативата „Капачки за бъдеще“

6390
Kaufland България се включва в инициативата „Капачки за бъдеще“
Снимка: Кауфланд

Kaufland България се включва в националната инициатива „Капачки за бъдеще“. На 16 октомври между 10:00 и 14:00 часа всеки желаещ да подкрепи кампанията и да предостави за рециклиране събраните от него капачки и алуминиеви кенчета, ще може да го направи на паркингите на магазини Kaufland в следните градове: 

  • гр. Кюстендил – паркинга на Kaufland на бул. „Македония“ 10
  • гр. Перник – паркинга на Kaufland на ул. “6-и май“ 1
  • гр. Благоевград – паркинга на Kaufland на ул. „Св. Димитър Солунски“ 21
  • гр. Търговище – паркинга на Kaufland на бул. „Ал. Стамболийски“ 27
  • гр. Плевен – паркинга на Kaufland на ул.“ Гренадерска“ 119 

Националната инициатива „Капачки за бъдеще“ се провежда за четвърта поредна година, като в рамките на това издание освен пластмасови капачки от различни бутилки, за първи път ще се събират за рециклиране и алуминиеви кенчета. Кампанията предвижда събраните средства да бъдат използвани за закупуване на медицински транспорт за градовете Плевен, Стара Загора и Варна. В предходното издание през пролетта бяха събрани средства за закупуването на първата неонатална линейка извън гр. София. 

Това е поредната инициатива, свързана с рециклирането и ползите от него, която Kaufland България подкрепя активно през последните години. Веригата традиционно организира и участва в множество кампании и събития, обвързващи грижата към околната среда с различни социални каузи.  

Kaufland България подкрепя инициативата в контекста на дългосрочния си ангажимент за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, предотвратяване на нейното използване, повече рециклиране и по-устойчиви опаковки. Компанията прилага в България RЕset Plastic* - стратегията срещу замърсяването с пластмасата на Schwarz Group, част от която е Kaufland. В дългосрочен план търговската верига има за цел да намали употребата на пластмаса с минимум 20% до 2025 г. и да има 100% рециклируеми опаковки на продуктите собствена марка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com