Казанджии излязоха на протест на магистрала "Марица"

4265
Казанджии излязоха на протест на магистрала "Марица"
Снимка: БГНЕС

Около 100 собственици на казани от хасковски регион се събраха рано тази сутрин край АМ "Марица" до Димитровград, за да протустират срещу промените в Закона за акцизите и данъчните складове, които наложиха ограничение в работното време на обектите и намалиха литражите на дистилаторите.

Според промените от началото на следващата година казаните за ракия са с работно време само 6 месеца в годината – от 1 юли до 31 декември, а обемът на съдовете е свален от от 1000 литра на 500 литра, предаде Стандарт нюз.

Казанджии протестираха в Пловдив в защита на варенето на ракия

Около 30 собственици на казани за варене на ракия се събраха пред общината в Пловдив на протест, срещу въвеждането на новия Закон за ак...

Това е вторият протест в рамките на един месец на казанджиите от Хасковско.

„В цялата страна малко по малко хората се надигат и се надяваме заедно да постигнем нещо", коментира Таня Бахчеванова от Хасково.

Освен против промените, казанджиите обаче излязоха на улицата и в подкрепа на новия законопроект, който вече е внесен в Бюджетната комисия за отпадане на текстовете, които касаят малките обекти.

В момента казанджиите от цялата страна се обединяват, за да могат да защитят правата си. Вече тече процедура по регистрация на юридическо лице с нестопанска цел, поясни Бахчеванова.

Симеонов е твърд за изключването на Карастоянова, одобрява 3 млрд. евро за Турция

Конфликтът с Поли Карастоянова не е непреодолим, но не е първият случай, при който човек влиза в парламента, облечен в едни идеи, а се ...

Тя посочи още, че с колегите е започнала организация на Национален протест, който ще е в София.

С лозунги на колите си „Няма пари за уиски, пием вино и ракия" и "Правото на избор е на народа!" казанджиите направиха кратко автошествие по АМ Марица. С включени фарове и ниска скорост, протестната колона измина километър-два и въпреки, че забави за малко движението, беше поздравявана от останалите шофьори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com