Кметът на Карлово на съд за присвояване в големи размери

3249
Кметът на Карлово на съд за присвояване в големи размери

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе за разглеждане в Съда обвинителен акт срещу кмета на Община Карлово Емил Кабаиванов за длъжностно присвояване в големи размери, съобщиха от прокуратурата.

Обвинителният акт е за това, че в периода 24.04.2013 г.- 30.04.2014 г., в гр. Карлово, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – кмет на Община Карлово, Кабаиванов е присвоил чужди пари в големи размери – общо 26 984,68 лева, собственост на Община Карлово, получени от нея по сключен между Министерство на околната среда и водите и Община Карлово Договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.”. Парите са му били връчени и поверени да ги пази и управлява, като присвоените средства са предоставени на българската държава от Европейския съюз.

Присвояването е извършено в полза на трима фиктивно назначени в звеното за управление на проекта служители, съответно в полза на Никола Хаджийски - в размер на 9 241,33 лева, в полза на Милко Стрехин - в размер на 9 241,33 лева и в полза на Елен Венциславов Писачев - в размер на 8 502,02 лева.

Обвиняемият е мярка за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 5 000 лева.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което е повдигнато обвинение пред Съда, е лишаване от свобода от 3 до 15 години, както и лишаване от права да се заема определена длъжност.

Обвинителният акт е внесен в Районен съд – Карлово, който е местно и родово компетентен да разгледа делото.

Карловци излязоха на протест срещу промените в учебните програми

Жителите на Карлово протестират срещу предложените промени в учебните програми. Демонстрацията започна на обяд с изпълнение на възрожде...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com