Кметът на община Несебър посети важни инфраструктурни проекти

16535
Кметът на община Несебър посети важни инфраструктурни проекти

Кметът на община Несебър г-н Николай Димитров, посети важните инфраструктурни проекти в общината. Заедно с началник отдел „Инвеститорски контрол“ Динко Войнов, инспектираха първото по рода си в България - дълбоководно заустване, което е част от проекта  „Събиране, пречистване и отвеждане на пречистените отпадъчни  води на агломерация Несебър –Слънчев бряг –Равда“ по Приоритетна ос 1 на ОП „Околна среда 2007–2013 г.”. С него се цели повишаване на качеството на съществуващите услуги за пречистване на отпадъчните води и намаляването на отрицателното въздействие върху околната среда. С реализирането на този проект, община Несебър ще създаде по-добри условия за живот, ще даде нов тласък в развитието на туризма и ще се превърне в още по-привлекателно място за живеене и инвестиции в областта на строителството на недвижимите имоти и хотели.

Обиколката продължи с инспекция на строителната площадка по изграждането на Претоварна станция за отпадъци по проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Бургас“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“. Тук г-н Димитров отбеляза, че: „С изграждането на необходимата инфраструктура ще се осигури екологосъобразното обезвреждане на отпадъците, генерирани на нашата територия и ще бъдат изпълнени изискванията на европейските директиви, националното законодателство и програмата за управление дейностите по отпадъците, и не на последно място с реализацията на този проект ще живеем в една по чиста и съхранена околна среда“.

Нова детска градина в Стария Несебър

Община Несебър спечели поредния си проект по Програма за трансгранично сътрудничество България – Турция. Договорът за безвъзмездн...

Беше посетена и строителната площадка на новия проект в село Тънково: „Изграждане и реконструкция на водопроводната и битово-фекална канализационна мрежа на с.Тънково, община Несебър“. Проектът е финансиран от Европейския съюз, чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и от Държавния бюджет на Република България по „Програма за развитие на селските райони” 2007 – 2013 г., мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”. Кметът Димитров се срещна както с кмета на село Тънково – Христо Николов, така и със своите приятели и жители и коментираха по-важните въпроси за развитието на селото и общината като цяло. Градоначалникът на Несебър сподели още, че в момента  се актуализира и проекта за  изграждане на канализационната мрежа на село Гюльовца, който заедно  с този  на село Оризаре представляват общ интегриран воден проект. Предвижда се изграждането на обща, локална пречиствателна станция, която ще се намира в землището на село Оризаре и ще обслужва двете села, информира Община Несебър.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!
Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Днес - 1 май 2024 г. - имен ден имат Еpмeнкo, Ермелина, Мая, Тамара. Честит имен ден! На този ден честваме Света Тамара. Тя била дъщеря на грузинския...