Кои са най-посещаваните къмпинги това лято и защо българите все повече избират каравани? (СНИМКИ)

5091
Кои са най-посещаваните къмпинги това лято и защо българите все повече избират каравани? (СНИМКИ)
Снимка: Karavani.bg

Българите все повече избират почивка на каравана през летния сезон на Черноморието. Интересът към наемането на каравани е значително повишен – с 3.5 пъти спрямо миналия сезон. Едновременно с това расте и броят на предлаганите каравани.

„Данните са предпоставка за много силен сезон тази година, тъй като броят на резервациите само до 15 юли вече надвишава броя на резервациите за цялата 2021 г. Очакваме съвсем скоро караваните в платформата да бъдат напълно запазени до последната седмица на септември, което ще удължи и сезона“, коментира основателят на Karavani.bg Николай Неков.

Най-популярните дестинации за почивка на каравана у нас са по Южното Черноморие - около Китен и Лозенец (къмпингите „Гардения“, „Якото място“, „Китен“, „Атлиман“), между Созопол и Черноморец (къмпингите „Градина“, „Златна рибка“, „Кайт градина“, „Еко гадина офшор кемп“, „Черноморец“), както и къмпинг „Делфин“ около Ахтопол. Извън Черноморието, на голям интерес в букинг платформата Karavani.bg се радва и къмпинг „Иструм парк“ на яз. Искър.

„Почивката на каравана е алтернативен и все по-предпочитан избор през лятото - тя е цялостно бутиково изживяване, което дава много повече емоция, връзка с приятелите и семейството, както и с останалите къмпингуващи. Едновременно с това къмпингите се развиват и предлагат повече и по-добри условия за почивка“, добавя Николай Неков.

За планирането на семейната почивка основно грижата е на жените, които са много по-активни в търсенето и избирането на дом на брега на морето, показват данните на букинг платформата за този сезон.

Този сезон прави впечатление и навлизането на workation тенденцията - все повече хора избират да отидат на каравана, не само за да почиват, но и да работят от морето за 1-2 седмици. Тази опция дава свободата за съчетаване на полезното с приятното в компанията на колеги или приятели. Караваните предлагат добри условия за такъв тип почивка, което прави и престоят в тях по-дълъг.

Данните на платформата показват още, че все повече хора желаят да избегнат натоварените курорти и по-широко разпространените форми на почивка през лятото. Подобни са и европейските тенденции, които отчитат устойчивост на къмпинг туризма по време на пандемията от COVID-19.

Докато при посещенията на хотели, ваканционното настаняване и други места за кратък престой има резки спадове по време на пандемията през последните сезони (отбелязани в тъмно и светло розово), то настаняването на площадки за къмпинг, каравани или кемпери остава почти непроменено (отбелязано в синьо).

„Караваните са един от най-устойчивите начини за почивка - близо до природата и с мисъл за нея. Избирайки този начин за ваканция, си постоянно сред природата, свободен да правиш каквото, когато и както поискаш. Караваната ти дава спокойствие и удобства - намираш се на брега на морето, а едновременно с това разполагаш с всички условия за пълноценна почивка“, казва още Николай Неков.

Къмпинг Юг

Тези ценности застават и в основата на мисията на Karavani.bg - да вдъхнови повече хора да преоткрият връзката си с природата, като се насладят пълноценно на времето, прекарано с любимите хора в най-добрите къмпинги в страната. В същото време платформата работи активно и със собствениците на каравани, като ги мотивира да предлагат възможно най-добрите условия, както и допълнителни удобства към цялото изживяване на почиващите. Освен каравани в платформата могат да бъдат открити също и бунгала и кемпери.

Къмпинг Златна рибка

Снимка на статията - Къмпинг Гардения

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com