Кой колко е помилвал?

4337
Кой колко е помилвал?
При Желев са били около 1500, при Стоянов-около 1000, при Първанов- около 500

Коментарите за необходимостта от комисия, която да проверява указите, издадени от вицепрезидента Ангел Марин продължават.

В 12+3 избраният за председател на временната комисия депутат Яне Янев заяви, че на първо място ще бъдат изискани неоходимите документи от министъра на финансите, на правосъдието и на вътрешните работи, а това не може да го направи Конституционния съд.

Манолова: Има наказателна акция срещу Първанов

За първи път българският парламент си позволява да проверява президент и вицепрезидент и това е прецедент, който ще има своето отражени...

"Обхватът на дейност е много голям и в праламентарната република Народното събрание е органът, който може да изиска необходимите докуманти, да извика съответните лица, които да се яват пред комисията. Още другата седмица трябва да се гласуват правила за работата й. Всичко, което бутафорно прави БСП и ДПС има за цел да саботират дейността на комисията, за да не можем да работим пълноценно", каза Янев.

Бившият директор на Дирекция за изтърпяване на наказанията Петър Василев заяви, че няма притеснения от проверки за периода, когато е углавявал дирекцията.

"При мен са пристигали неоригиналните укази, заверени от президентската канцелария и с резолюция от ресорен министър или заместник- министър. Министърът на правосъдието е бил наясно кои лица, за какво и въз основа на какво са били помилвани лица, наясно е бил и Главният прокурор, обясни Василев. Броят на молбите, които са минали през него, за двата мандата на президентската двойка Първанов- Марин е 448. Няма катерогия от хора, които да са били приоритет на помилванията. От целия спектър на престъпления са помилвани хора по хуманни причини, обясни Петър Василев и даде информация в числа колко са били тези актове при предшествениците на Първанов. През мандата на Петър Стоянов са помилвани 1008 души - за прериод от 5 години, а за период от около 7 години при президента Желев -1500 души", заяви Василев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com