Коментар №1 на седмицата: Богът на силиконките

2870
Коментар №1 на седмицата: Богът на силиконките

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар бе един от тях.


Те са неразличими една от друга. Но всяка от тях се възприема за уникална. Законите не са предназначени за тяхно ползване. Те са за глупаците и за мизерниците. Въобще за хората без ринопластика. Да бъдат "Мис Силикон" е голямото постижение в живота им. Но и да не станат, достатъчно е да са подгласнички. Да се появят където трябва, да се позавъртят с когото трябва. И всички други глаголи, които бих изброил, за да не напиша най-ключовият, от който зависи успеха им.    

Карат с повече от 200, на кокаин, но това не е проблем. Вие може да сте скандализирани, те не. До една твърдят, че "само Господ може да ги съди". Но техният Господ не е точно онзи, а друг. Това е Богът на силиконките. Той е всеблаг, всеопрощаващ, много мил и живее на небето в Дубай. От там хвърля златен прашец върху нашето момиче, а то се отблагодарява като се цупи по-малко и сияе. Богът на силиконките винаги стои от опаката страна на камерата на телефона. Той не се показва никога и витае в пространството: в това отношение прилича на истинския Бог. В свободното си време работи като автор на съдържание за Инстаграм. Работата е проста - снима собствената си сексуална инвестиция на различни места по целия свят. В някакъв момент може да бъде сменен и нашето момиче да си назначи нов. Но и то може да бъде сменено, защото пък годините си текат и то остарява. Надпреварата между парите и младостта е сурова, когато става дума за трофей. 

Татуировките на нашето момиче говорят вместо него. Ако случайно не забележите, че то настоява да бъде възприемана като луксозен къс месо, за всеки случай се е обозначило като такова с допълнително старание. Гърдите са поддържани от татуировка на нещо, което прилича на свещник. Другаде - друг артефакт. Ръката е изрисувана с ръкав от надписи, които на редки езици удостоверяват, че става дума за специален човек. Банални изречения - но на суахили и санскрит. Древността говори през този човек, който никога не е смятал сериозно, че нещо би могло да съществува извън него. 

Най-важното обаче е погледът. Погледът тъне в невежество за нещастията на света.

Така е гледал Буда преди да излезе от двореца и да види че бедността, смъртта, болката и страданието са изпълнили дните на хората. Или пък да не прекаляваме с метафорите. Така гледа човек на наркотици. 

Красотата й няма да спаси нито света, нито онзи нещастник, който някой ден ще има лошия късмет да се озове на една и съща магистрала с нея. Това е красота, която предразполага към злополуки. Тя обявява света на физиката, света на морала и света на закона за излишни, защото са съвпаднали с нейния. А той не търпи ограничения и километражи.  Както и ограничени хора, които не разбират, че една уникална личност трябва да се движи с уникална скорост. Навсякъде тя ще пристигне преди вас. Защото има закрила, която вие нямате.

Той е всеблаг, всеопрощаващ, много мил и живее на небето в Дубай.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com