Контрапротестът се събра пред президентството, Манолова отрича организация

7413
Контрапротестът се събра пред президентството, Манолова отрича организация

Автобусите, които бяха забелязани да преминават край Народното събрание, спряха пред сградата на президентството. Според bTV в тях има контрапротестиращи от Благоевград, Гоце Делчев, Перник и Кърджали.

Една жена от контрапротестиращите заяви, че всъщност не е видяла автобусите и директно в ефир попита журналиста на bTV къде вижда автобуси. Тя заяви, че не знае някой да е плащал за идването на хора от провинцията, каквато информация се появи още вчера в медиите и каза, че когато контрапротестът е отишъл в Благоевград, хората са си събрали пари сами.

Контрапротестиращите със свещ в ръка: Президентът не ни чува, дано Господ ни чуе

Със запалени свещи започна контрапротестът в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. На Успение Богородично за протестиращите с...

Друг от протестиращите пред президенството, които искат оставката на Росен Плевнелиев, каза, че контрапротестиращите не са против ДАНСwithme, а против протестите като форма на общуване с управлението.

Дошлите от Кърджали отказаха да кажат с колко автобуса са дошли и заявиха, че искат да защитят правителството на Пламен Орешарски. "Дойдохме по добра воля", каза единият контрапротестиращ от Кърджали, който каза, че се казва Никола. По преценка на bTV става въпрос за около 300 души от Кърджали.

Междувременно бе съобщено още, че за охраната на парламента са ангажирани 1700 полицаи, около 500 от които са от провинцията. Тя добави, че има искане за паркинг за 70 автобуса от провинцията.

Пред  сградата на Народното събрание вече има и коли на жандармерията, а вече в сградата започнаха да влизат депутатите. Изявление даде и заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова, която заяви, че "явно нервите на тези, които стоят зад протестиращите, вече не издържат". Стъписана съм от агресията и омразата на протестиращите, добави тя. Михаил Миков пък каза: "Вие чувствате ли се добре от охраната на жандармерията".

Протестна мрежа: БСП и ДПС подготвят утре истинска инвазия с автобуси

БСП и ДПС подготвят утре истинска инвазия с автобуси. Организирани "протестиращи" ще бъдат изправени срещу мирно протестиращите хора, г...

Манолова отрече БСП и ДПС да са организирали автобуси за протест в София. Тя каза, че е чула, че ГЕРБ прави такава организация и отрече да има заявление за паркинг за 70 автобуса, докарали контрапротестиращи. "Не приемам да плащаш и да принуждаваш хора да идват на протест", каза заместник-председателят на Народното събрание.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com