Костов и Миков в един глас: Парламентарна комисия за случая в Перник

3625
Костов и Миков в един глас: Парламентарна комисия за случая в Перник
Бившият премиер заяви, че хората нямат доверие в изпълнителната власт

Председателят на ПГ на Синята коалиция Иван Костов и червеният депутат Михаил Миков поискаха в един глас парламентът да упражни контрол върху изпълнителната власт във връзка със случая от Перник.

Бившият премиер пожела парламентарната комисия по вътрешна сигурност да се задейства, а Миков пожела анкетна такава.

Неадекватността на полицията - тенденция!

"Отворено общество" показва тревожна тенденция за неадекватна намеса на полицията на мястото на престъплението. При 55 случая за 7-те ...

"Трябва да се упражни контрол на изпълнителната власт във връзка със самоубийството на заподозрян за отвличане и убийство в Перник. Комисията трябва да провери и да отговори на слуховете в обществото. Да отговори какво е било процесуалното състояние на самоубилия се – бил ли е обвиняем, следствен или е бил защитен свидетел. Защо не е отнето оръжието му при началото на следствените действия? Имало ли е прокурор по времето на обиска и ако е имало, защо не е препятствал? Защо прокуратурата мълчи и не образува следствие на тези нарушения, които са довели до причиняване на смърт", попита Костов.

Той заяви, че хората нямат доверие в изпълнителната власт.

В същото време Михаил Миков заяви, че е имало противоречиви изказвания на служител от МВР като част от създалата се ситуация, липса на ясна и точна информация от прокуратурата относно фактите.

„Ние предлагаме това да се случи от една анкетна комисия. Не че вътрешната комисия не би могла да реши този въпрос. Само че вътрешната комисия е създадена на базата на мнозинството, обикновено там нещата се затварят. Затова настояваме за анкетна парламентарна комисия. Ние в рамките на деня ще инициираме създаването на такава анкетна комисия. Само такъв подход може да гарантира относителната обективност при една проверка, която ние смятаме, че парламентът трябва да се ангажира с нея”, поясни Михаил Миков.

БХК се съмнява в самоубийството в Перник

Българският Хелзински комитет (БХК) смята за много противоречиви мненията затова дали единият от убийците на Мирослава от Перник Стойчо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com