Кражба извади от строя снежните оръдия на Витоша

3808
Кражба извади от строя снежните оръдия на Витоша
Снимка: БГНЕС

Важни компоненти на три от ключовите оръдия за технологичен сняг са били откраднати, съобщи „Витоша ски" - фирмата-концесионер на зимните съоръжения на Витоша.

Оръдията от години се монтират около пътеката за Меча поляна на единствената хомологирана писта „Витошко лале" 1. Крадците са действали снощи. Откраднати са захранващи и информационни кабели и куплунги, без които оръдията не могат да функционират, а щетите се оценяват на около 5000 евро.

Отрязани са стотици дървета в природния парк на Витоша

Отново незаконна сеч на Витоша - отрязани са стотици дървета в природния парк. Природо-защитници сигнализираха, че мащабите са още по-г...

„Желанието на шепа хора да няма ски сезон в любимата на софиянци планина Витоша е на път да се осъществи. (...) Кой би имал интерес да краде такива специализирани кабели, неприложими при каквато и да било друга техника и практически непродаваеми в България. Ето защо можем да говорим за целенасочен саботаж на старта на ски сезона на Витоша. Престъпниците са заснети от охранителните камери и кадрите вече са изпратени в полицията за разпознаване и образуване на производство. Вероятността това да не са случайни апашори, а добре познати противници на развитието на зимните спортове у нас, е голяма", пише в съобщението на сайта на „Витоша ски".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com