Красимир Каракачанов се размина само с 300 лева глоба

4176
Красимир Каракачанов се размина само с 300 лева глоба
Снимка: БГНЕС

„Аз не съм седнал на тревните площи, а на пейка, затова помолих Младен Маринов МВР да се заеме с проверка. Днес имах среща и ми беше съставен акт за административно нарушение за 300 лв. Длъжен съм като другите граждани да си платя“. Това каза вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов в предаването "Плюс Минус" по Нова телевизия. Вчера вътрешният министър обяви, че лично лидерът на ВМРО е поискал проверката, след като бе заснет от гражданин да стои на пейка пред Народния театър. Младен Маринов уточни, че размерът на акта за такъв вид нарушение е между 300 и 1000 лева.

„На Коалиционния съвет във вторник между „Патриотите” и ГЕРБ ще бъдат обсъдени възможностите за облекчаване на режима на самоизолацията“, съобщи още Красимир Каракачанов. „Една от мерките, които обсъждахме този вторник, но оставихме решението за другата седмица е как да бъде облекчен режимът, за да могат хората да се движат по-свободно. Натрупва се енергия, хората стоят затворени, нормално е да се помисли как планините и парковете да бъдат по-достъпни за спорт, за туризъм. Хората не могат да стоят месеци наред затворени”, коментира вицепремиерът. Той даде и примери какво предлагат „Патриотите”. Едното предложение е график – възрастните да излизат от 7 до към 11 часа, след това да излизат майките, които си гледат децата, след 16:30 хората, които работят.

Авторът на снимката с Каракачанов даде показания пред МВР

Авторът на снимката, на която се вижда вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов да седи на пейка пред Народния театър...

"Желанието на "Воля" да прекратим военните сделки е елементарен популизъм, търси се политически дивидент. Това е хибридна атака срещу националната ни сигурност. Какво предлагат - да спрем модернизацията на армията ни? Военните проекти няма как да бъдат отложени. След икономически сътресения следват напрежения в различни региони. Как да развалим сделката за самолетите, като вече сме платили сумата за тях?", попита Каракачанов по повод искането на формацията на Веселени Марешки за налагането на мораториум върху сделката със САЩ. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com