Кюстендилци излязоха на протест след масовото сбиване снощи

3974
Кюстендилци излязоха на протест след масовото сбиване снощи
Снимка: Actualno.com/ДжулияАндонова

"Голи до кръста, с бухалки ли, с мачете – не ги разбирам и аз, но е било много страшно". Това коментира жена от Кюстендил за мелето станало в града, при което 35-годишен мъж бе убит, предаде БНР.

Друга жена разказа: "Чу се един изстрел, само един, момчетата побягнаха надолу пред ГУМ, по тротоара надолу, и долу вече стана голямото меле, дето се клаха. Като минахме оттам, две деца се търкаляха и другите линейките ги натовариха".

19-годишен ром се издирва за убийството в Кюстендил, общо 8 души са в ареста

Криминално проявен мъж от ромски произход е заподозрян за убийството, станало по време на масов бой в Кюстендил. Извършителят е на 19 г...

Оперативно-следствена група и криминалисти правят оглед на мястото на сбиването, което е продължило и в района на джамията "Ахмед бей" и към кооперативния пазар. Работата по случая продължава. Пред хирургичното отделение на кюстендилската болница веднага се събраха десетки роми от кв. "Изток", за да разберат кои са ранените им съкварталци. Появиха се и двамата братя Сашо и Стоян Игови от известния ромски клан Гольовците.

Над 100 кюстендилци, организирани в социалните мрежи, излязоха на кръговото кръстовище при Градския плаж, за да изразят недоволство по повод масовото сбиване. Те не скриха, че в града има потенциално напрежение с ромското население и институциите не си вършат работата.

Битов скандал и употреба на алкохол са довели до масовото сбиване пред заведение до Ларгото в центъра Кюстендил. Петима са били ранени. Конфликтът е възникнал между младежи от ромския кв. "Изток" и от близкото село Слокощица. Това съобщиха на съвместен брифинг Окръжната прокуратура и Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Установен е убиецът – 19-годишен младеж от ромския квартал "Изток", който е криминално проявен. Има три криминални прояви, две от тях са за телесни повреди. В момента властите го издирват. Това уточни началникът на Областната дирекция на полицията ст. комисар Елиан Стамболийски.

Досега са задържани осем души. Иззет е газов пистолет. Заведението ще бъде проверено прецизно. В ромския квартал няма блокада, а сили на жандармерията. "Това е битов инцидент, завършил с криминално престъпление - не може да се говори за етническо напрежение", обяви окръжният прокурор на Кюстендил Камелия Стефанова. В сбиването са използвани ножове и твърди предмети.

Прокуратурата заключи, че Северин Красимиров е вменяем, предава го на съд

Окръжната прокуратура в Русе ще внесе обвинителен акт срещу Северин Красимиров и ще поиска налагане на най-тежките наказания за извърше...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com