Къде в страната пътната обстановка е най-усложнена? (СНИМКИ)

3421
Къде в страната пътната обстановка е най-усложнена? (СНИМКИ)
Снимка: АПИ

Усложнена е обстановката в областите Добрич, Русе, Разград, Силистра и Бургас. Екипите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" продължават да съдействат на органите на местната власт за бързото преодоляване на последствията от усложнената метеорологична обстановка. Най-много до този момент са сигналите за оказване помощ на закъсали автомобили, осигуряване на достъп до болнични заведения на хора, които се нуждаят от лекарска помощ, както и на сигнали за обезопасяване на публични места и обществени сгради, съощават от МВР.

Какво се случва в страната?

Област Бургас

17 см сняг натрупа в Ямбол

По данни на Хидрометеорологична обсерватория-Ямбол към 7.00 часа тази сутрин в Ямбол е измерена височина на снежната покривка от 17 сан...

Спасители и пожарникари са се отзовали на 22 сигнала за закъсали автобуси на градския транспорт и 1 за евакуиране на болно дете от затънал в преспите автомобил. Транспортирана е жена за хемодиализа от с. Козичино до болницата в гр. Несебър. Оказано е съдействие по транспортирането на медик в с. Оризаре.

Област Сливен

Изтеглени са 2 автомобила и снегорин, оказано е съдействие на екип на ЦСМП.

Ямбол

Затворен за всички превозни средства е проходът Троян-Кърнаре

Затворен за всички превозни средства е проходът Троян-Кърнаре. Останалите пътища в областта са проходими при зимни условия, съобщи за Р...

Област Русе

Екип от пожарната е оказал съдействие за изтеглянето на бус, аварирал на главен път Русе – Варна. Водачът е евакуиран към град Русе. Оказано е съдействие по евакуирането на младо семейство с две деца, двама граждани са транспортирани за хемодиализа до УМБАЛ –Русе.

Пожарни екипи са се отзовали и на два сигнала за аварирали автобуси. Изтеглен е автобус, аварирал в района на изхода на с.Средец, общ. Г. Оряховица, както и автомобил, закъсал автомобил на пътя до с. Безмер, Ямболско. Оказана е и помощ на болна жена в с.Траве, Смолянско.

Заради усложнената пътна обстановка в страната на шофьорите се препоръчва да не се предприемат пътувания в Източна България, ако това не е наложително.

Усложнена е обстановката в областите Добрич, Русе, Разград и Силистра, и в област Бургас. Заради силен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания временно е спряно движението по АМ "Тракия" в участъка от Ямбол - Бургас. Обходният маршрут за МПС до 12 т по направление Ямбол - Бургас е път I-6 Петолъчката – Карнобат – Айтос – Бургас и обратно. Обходният маршрут за МПС над 12 т по направление Ямбол - Бургас е по път I-7 Ямбол – Елхово и по път II-79 Елхово – Болярово – Средец – Бургас.

Временно затвориха Дунав мост за тежкотоварни автомобили

Движението на моторните превозни средства над 12 т, пътуващи към ГКПП Дунав мост – Русе, се спира временно, съобщиха от МВР. Тов...

АМ "Тракия"

Подбалканският път I-6 е затворен за всички МПС на територията на област Стара Загора - в отсечката от Мъглиж до Гурково. Обходният маршрут е през Стара Загора - Нова Загора - Гурково. Ограничено е движението на МПС над 12 т по първокласния път I-6 от Твърдица до Бургас.

Без ограничение е пътуването по автомагистралите "Струма", "Люлин" и "Марица". На АМ "Хемус" участъкът от Варна до Шумен, както и в обратната посока, е затворен. Важи за всички МПС-та.

Дунав мост при Русе е затворен за МПС над 12 т поради усложнените метеорологични условия на територията на Румъния и поради това се спира движението на превозните средства над 12 т, пътуващи към ГКПП Дунав мост - Русе.

Десетки училища в страната обявиха дървена ваканция

От вчера учебни занятия няма в десетки училища в страната. Най-много ученици са в принудителна ваканция в областите Разград и Силистра....

Поради обилния снеговалеж, силния вятър и снегонавявания временно е ограничено движението на МПС над 12 тона по път I-5 Русе - Бяла. Отсечката се почиства от 15 машини и от роторен снегорин.

Русе - Бяла

В област Добрич заради силния снеговалеж, вятър и снегонавявания е спряно движението на всички превозни средства по път I-9 Дуранкулак - Варна. На територията на област Варна е ограничено движението на МПС над 12 тона по път I-9 Старо Оряхово - Обзор и по път II-29 Варна - Добрич. За всички МПС е спрямо преминаването по третокласния път III-2901 от Аксаковска панорама до Суворово и по път III-2902 от Аксаковска панорама до Кичево.

Проходът на Републиката е отворен за всички превозни средства. Затворени за всички МПС са проходите "Троянски", "Дюлински" и "Обзорски". За МПС над 12 тона е ограничено движението през проходите "Ришки", "Котленски", "Айтоски", "Петрохан" и "Шипка", а за камионите над 12 т с ремаркета и полуремаркета през "Печинско", "Превала" и "Рожен". През "Твърдишки" и "Вратник" е ограничено движението на МПС над 10 т.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com