КЗК отмени решение за обществена поръчка на природен парк "Странджа"

8391
КЗК отмени решение за обществена поръчка на природен парк "Странджа"

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на директора на Дирекция Природен парк "Странджа" за класиране на участниците и избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет за строителни работи, съобщиха от КЗК.

Обществената поръчка е "Устойчиво управление и устройство на Природен парк "Странджа", в частта по обособени позиции ОП 1: Ремонт на сграда на Информационно – посетителски център /ИПЦ/ в гр. Малко Търново и доставка и монтаж на фотопанели и ОП 3: Ремонт на сграда и допълване на експозицията на Информационно – посетителски център на парка – Горска сбирка в село Граматиково" и е открита с Решение № 128 - ОПОСЗ от 22.12.2014 г. на възложителя.

Производството установи, че при разглеждането на писмената обосновка на жалбоподателя АКЗ – Бургас" ЕООД, комисията не се е обосновала с необходимите мотиви защо не приема ценовото предложение на участника. ЗОП задължава комисията на възложителя да изиска подробна писмена обосновка във всички случаи, когато офертата на участник съдържа ценово предложение, което е с 20 на сто по-благоприятно от средната стойност на останалите оферти. В случая комисията е преповторила изложените мотиви, формално е отбелязала, че има представени анализи на всички цени и е направила заключение за отхвърляне на писмените обосновки. КЗК приема, че липсата на необходимата аргументация от страна на комисията на възложителя е съществено нарушение, което е основание за отмяна на решението на възложителя за класиране в обществената поръчка.

КЗК връща процедурата от етап разглеждане и оценка на ценовите предложения съобразно мотивите в решението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com