КЗП забрани вноса на голямо количество плажни артикули

1507
КЗП забрани вноса на голямо количество плажни артикули
Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на потребителите забрани вноса на голямо количество плажни артикули до отстраняване на нередностите. Това съобщи за БНР председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

"Реклама в Интернет ни показва как само с едно движение на ръцете самонадуваемият парашутен барбарон се изпълва с въздух. Освен удобно легло или диван на плажа или край басейна, той може да представлява и опасност, ако не се използва по предназначени"е, посочи Маргаритов.

Те са актуални през настоящия сезон, изработени са от парашутен плат, но за момента сме спрели вноса им, тъй като търговецът не е осигурил предупредителната информация, че тези стоки не бива да се ползват от деца, тъй като биха представлявали риск, а също така и че не трябва да се употребяват във вода, като се има предвид, че повечето надуваеми стоки по презумпция се ползват във вода.

Продажбата ще бъде разрешена след отстраняване на нередностите, коментира още той.

10 полезни съвета за организирането на почивката преди активния летен сезон

Обикновено най-честите проблеми при лятната почивка са свързани с разминаване между очакваното и реалното на мястото, което сме избрали...

"От вносителя първо се изисква да представи всички документи, които да ни докажат, че този артикул отговаря на стандартите, които действат на територията на България като част от европейския пазар, и, освен това, върху самата стока и в съпътстваща информация подробно да бъдат посочени рисковете, които може да възникнат при употребата от деца без надзор, и задължително предупреждение, че не може да се ползва във вода", каза още председателят на КЗП.

Той уточни още, че проверките на комисията, свързани с летния туристически сезон, продължават. Най-често потребителите се обръщат към временните приемни по Черноморието за консултации, а подадените в тях сигнали са свързани с несъответствие на предоставяната и договорената туристическа услуга, както и с рекламации на различни плажни стоки.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com