Лазаров: Няма пропадане на АМ "Струма"

4209
Лазаров: Няма пропадане на АМ "Струма"
Снимка: БГНЕС

Автомагистрала „Струма” не е пропаднала. Това уточни инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” след като инспектира началото на ЛОТ 4 на АМ „Струма” при пътен възел Мелник-Петрич и цялото трасе до Кулата, предаде "Фокус".

Проверката е по повод получени през вчерашния ден сигнали за пропадане на настилката на магистралата при пътен възел Мелник-Петрич.

Шефът на АПИ обясни защо точно така е построен ПВ Белокопитово

Пътният възел Белокопитово е проектиран с идеята в него да се включат две магистрали. Това каза пред Нова телевизия „Здравей Бъл...

„Пропадане на трасето няма, видяхме трасе, при което продължава да се работи и по което спокойно преминава трафикът. Работата по него продължава. Крайният пусков срок е 11 септември, след това магистралата официално трябва да бъде пусната в целия си вид. Дотогава ще се работи по трасето”, уточни Лазаров.

Той посочи, че заради ремонтни дейности по трасето, шофьорите могат да очакват пукнатини, тъй като това е строителен обект”.

Вчера в медиите се появиха информации и снимки, че настилката на новооткрития Лот 4 на АМ "Струма" се е напукала.

По информация на БГНЕС напуканата пътна настилка днес е била преасфалтирана. Пристигналият на място инж. Лазар Лазаров е бил възмутен от вчерашните публикации за пропукването и е заявил, че те обиждат строителите.

Лазаров преминал по 14-километрото трасе по пуснатия предсрочно Лот до ГКПП Кулата, за да се уверят всички репортери, че основното трасе на магистралата няма дефекти и не е пропаднало.

Настилката на новооткрития Лот 4 на АМ "Струма" се напука

Асфалтовата настилка, положена преди седмица на Лот 4 на АМ "Струма" се напука и накъса в началото на магистралата. Дефектът на пусн...

Лот 4 на АМ "Струма" бе проектиран и дублира старото трасе на ГП Е-79 след пътния възел Петрич – Мелник.

Още миналия петък Лазар Лазаров обясни, че по-ранното пускане на Лот 4 е по молба на премиера Борисов, за да се разтовари трафикът през Петрич, а пътуващите в посока Гърция да ползват тези 15 км от АМ "Струма", въпреки че ремонтните работи ще продължат до 11 септември, когато се очаква издаването на акт 16 на Лот 4.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество