Лазаров: Обстановката в бедстващите райони се нормализира

8801
Лазаров: Обстановката в бедстващите райони се нормализира
Снимка: БГНЕС

Държавните структури действаха координирано и своевременно за овладяване на тежката ситуация в страната след обилните снеговалежи. Това заяви инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” пред "Фокус".

Той каза още, че пътната обстановка в страната се нормализира. „Нормализира се обстановката в бедстващите райони, републиканските пътища в областите на Смолян, Кърджали и Хасково са проходими при зимни условия. Голяма част от първокласната, второкласната и третокласната пътни мрежи е разчистена, но в определени участъци остават ограниченията за тежкотоварни моторни превозни средства“, обясни инж. Лазаров.

Шефът на АПИ: Тол таксите ще се използват за поддържането на пътищата

Тол таксите в България ще важат само за тежкотоварни автомобили и тяхната цел ще е да допринасят за средствата за поддържането на пътищ...

Той съобщи още, че до възстановяване на електричеството превантивно ще бъдат затваряни пътищата от третокласната пътна мрежа през тъмната част на нощта в районите на бедстващите области. Инж. Лазар Лазаров каза още, че бюджетът на пътната агенция от сто хиляди евро е крайно недостатъчен за поддръжка на републиканската пътна мрежа на европейско ниво.

„АПИ остава в готовност при необходимост да продължи работа за разчистване на пътищата в страната”, добави инж. Лазаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество