Лазаров става главен директор на Международен панаир Пловдив

41611
Лазаров става главен директор на Международен панаир Пловдив

Инж. Лазар Лазаров е назначен за главен директор на Международен панаир Пловдив, съобщиха от пресцентъра на панаира. Вчера бе обявено, че Лазаров бе освободен от поста член на УС на АПИ по взаимно съгласие.  

Той ще поеме новия си пост от д-р Иван Соколов, който бе избран за председател на Съвета на директорите на панаира. Изпълнителен директор на панаира пък остава Богомил Бонев.

Килим от цветя украси Пловдив

Килим от живи цветя с размери 4 на 4 метра " разцъфна" на Главната улица в Пловдив като демонстрация на бъдещи намерения на кметската у...

Лазар Лазаров е инженер по пътно строителство от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), който е завършил през 1995 г.,  и научен сътрудник І степен при научния съвет на УАСГ. През 2007 г. става  директор на Централния институт на пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти (бившата Централна лаборатория по пътища и мостове) – специализирано научно звено към АПИ, където  е работил в продължение на 12 години като научен сътрудник, началник на сектор и началник на отдел.

Припомняме, че собственик на Международен панаир Пловдив е Георги Гергов – един от най-богатите хора у нас, председател на областната структура на БСП в Пловдив и дългогодишен приятел на бившия президент Георги Първанов. За Гергов се знае, че е със стабилно лоби и в транспортния бранш. Той притежава дружеството "Пътища Пловдив".

Лазар Лазаров бе уволнен от председателския пост на АПИ на 27 август, след като бе заменен от Стефан Чайков. Въпреки рокадата, регионалният министър Десислава Терзиева реши да остави Лазаров в управата на агенцията, която той напусна вчера с мотива "лични причини".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com