"Лев Инс" стартира втория етап от кампанията "Пази детето в интернет" с фокус родителите

3572
"Лев Инс" стартира втория етап от кампанията "Пази детето в интернет" с фокус родителите
Снимка: Actualno.com

Стартира втория етап на социалната образователна кампания „Пази детето в интернет“ на „Лев Инс“, стана ясно на пресконференция. В рамките на първия етап от кампанията са проведени срещи с 120 хиляди деца. Вторият етап обаче ще е насочен към родителите, за да се включат в онлайн живота на децата си. 

„В разговорите и дискусиите, които следваха, стана ясно, че децата много често не споделят с родителите и с учителите това, което им се случва в интернет. Обикновено се затварят в себе си“, каза Явор Колев, експерт по киберсигурност и директор на „Информационни технологии и киберсигурност“ в ЗК „Лев Инс“ АД. Според него всяко дете е потенциална жертва, като по време на кампанията са провеждани разговори с децата от какво да се пазят и за какво да внимават в интернет. ОЩЕ: Явор Колев: Подценява се темата за разпространението на детска порнография

„За мен едно от най-тежките киберпрестъпления е сексуалното престъпление срещу деца", каза Колев. По думите му престъпниците са добри психолози и манипулират децата и именно за това превенцията е най-важният елемент от предотвратвяването на престъпления срещу децата. 

"Важно е да педвиждаш атаките, защото това те прави победител. Като посланик на каузата "Пази детето в интернет" и като човек, който работи всекидневно с талантливи деца, бих искала да отправя предизвикателство за всички ученици да ни покажат чрез картини, фотографии своята представа за начините да се предпазим от кражби на профили, финансови измами и психическо насилие и други зложелателни действия в интернет", каза лицето на кампанията е олимпийската шампионка Ивет Горанова

Във втория етап от кампанията ще се проведат срещи с родителите и учителите, като ще им бъде предоставена информация за възможностите, които "Лев Инс" предоставя за безопасен интернет. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com