Lidl отваря врати за новите таланти в ритейл бизнеса

2039
Lidl отваря врати за новите таланти в ритейл бизнеса
Снимка: Лидл

За четвърта поредна година Lidl провежда своята стажантска програма и отваря широко врати за новите таланти в ритейл бизнеса. Тазгодишното издание на програмата ще се проведе от 3 юли до 31 август, а всички студенти от страната и чужбина могат да кандидатстват до 15 май на jobs.lidl.bg. Различното тази година е по-високото възнаграждение – 1000 лв. бруто месечно за периода на стажа, както и много повече проекти, от които кандидатите могат да избират – общо 12 в различни области като експанзия и строителство, стоково снабдяване, складова логистика, продажби, HR и право.

Именно силната практическа насоченост е едно от големите предимства на стажантската програма на Lidl. Още при кандидатстването всеки стажант избира по кой проект иска да работи, а накрая на програмата представя своите идеи пред мениджмънта на компанията. Как „Фурната на Lidl“ да бъде още по-атрактивна за клиентите и могат ли психометричните тестове да се използват в подбора на персонала, са само част от задачите, по които бъдещите стажанти ще работят. Анализ на търговските кампании и продуктите в акция е друг от проектите. Именно за него ни разказва повече Пламена Шошкова, ръководител „Търговски промоции, хранителни стоки“ в Лидл България.

Снимка: Пламена Шошкова, ръководител „Търговски промоции, хранителни стоки“ в Лидл България.  

„Човекът, който ще работи по тази задача, трябва да има интерес към бързооборотния бизнес, да обича числата и да мисли аналитично. Не на последно място, трябва да владее и немски език“, разказва тя. Неговата задача ще бъде да направи цялостен анализ на промоционалните кампании и продукти в Lidl – от кои стокови групи са, колко на брой, как са се променяли цените им и т.н. За целта ще има достъп до богата база данни, от която да събере нужната информация, а след това да направи съответните изводи и препоръки. „Това е страхотна възможност за всеки, който се интересува от търговията, защото ще види отвътре как на практика се случват бизнес процесите – как се подбират намалените артикули, как решаваме с какво намаление да бъдат, кои от тях ще бъдат показани в брошура или телевизионна реклама и т.н.“, обяснява Пламена. „Затова всеки, който обича динамиката, екипната работа и предизвикателствата в света на търговията, е добре дошъл при нас“, обобщава тя.

За да са подготвени за предстоящите задачи, стажантите в Lidl ще минат през различни обучения, които ще са от полза и за бъдещото им професионално развитие. Планирани са обучения по управление на проекти, презентационни умения и възвращаемост на инвестициите, или т.нар. ROI (return on investment). В допълнение всеки стажант има и въвеждащо обучение, съобразено с проекта, по който ще работи. През цялото време ще има до себе си ментор, който го напътства и му помага.

За успешно представилите се стажантската програма на Lidl дава и реален шанс да продължат развитието си в компанията и след това. Петима стажанти от предишните издания на програмата вече са част от компанията.

Повече за стажантската програма на Lidl можеш да научиш тук

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com