Lidl стартира сезона на фермерски пазари

2820
Lidl стартира сезона на фермерски пазари
Снимка: Лидл

Този уикенд стартират традиционните фермерски пазари, които Lidl организира за трета поредна година. Първият ще се проведе на 15, 16 и 17 април на паркинга пред магазина на веригата на ул. “Атанас Москов” 18 в София, от 10-19.00 часа. За годината са планирани 14 събития в страната.

От началото на инициативата до момента фермерските пазари на Lidl са дали възможност на 74 родни производители от 27 населени места да представят продукцията си пред клиентите на веригата, като целта е техният брой да се увеличава.

По един стаж за всеки студент, моля!

По един стаж за всеки студент – звучи като предизборно обещание, но не е. Вместо това е съвет защо всеки студент е добре да участ...

Още този уикенд посетителите отново ще имат възможност да се срещнат с добре познатите качествени стоки от български производители като биосертифицирани зеленчуци, хлебни и месни изделия, както и мед, вино и билкови тинктури. Към богатото разнообразие от стоки от цялата страна тази година се присъединяват нови седем фермери, сред които “Доматена къща” от Варна, мандра “Ивена” от с. Дебърница и месните продукти на “Рила Мес” от гр. Рила.

По време на първия за годината фермерския базар, посетителите ще могат да участват и в работилница за дървени изделия и да се докоснат до тайните на един стар, но незабравен занаят. Производителят Владимир Петров от с. Джурово ще показва нагледно как се изработват и гравират самите предмети.

Два пъти месечно, до ноември включително, столичани и гости на града ще имат възможността да открият представяната на тези пазари българска продукция. А през летните месеци юли и август, посетителите на морските ни курорти - Несебър, Созопол, Царево и комплекс “Св. Св. Константин и Елена”, ще могат да избират от асортимента на родните производители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com