Ловеч задели 400 000 лв. за зимно почистване

9093
Ловеч задели 400 000 лв. за зимно почистване
Снимка: БГНЕС

Община Ловеч е готова за зимата - за зимно почистване са отделени 400 000 лв.

Една трета от парите са целева субсидия от републиканския бюджет за почистване на общинската пътна мрежа, а останалите са собствени средства, съобщава националното радио. За снегопочистването и опесъчаването на републиканските пътища на територията на общината на постоянно дежурство са 25 машини и автомобила, други 28 са на повикване. Осигурени са над 1500 тона сол и близо 1300 куб. м. пясък.

В Ловешко започнаха да се разплащат за синия език

В Област Ловеч започна изплащането на обезщетения за животновъдите, чиито добитък пострада заради болестта "син език". Първите 88 ферме...

Вече е въведено денонощно дежурство за събиране на информация за състоянието на пътищата, ръководството на зимното поддържане и регулиране на пътното движение. За зимното поддържане и снегопочистване на уличната мрежа ще работят девет снегопочистващи машини, като с приоритет ще се чистят най-важните и натоварени участъци.

Още в края на октомври от електроразпределителното дружество, ВиК и доставчиците на телекомуникационни услуги посочват в докладите си до общинския щаб, че са готови за справяне с евентуални критични ситуации.

Общината е осигурила отоплението на училищата, детските градини и социалните заведения. Създадена е организация за въвеждане на алтернативни методи за отопление при нужда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com