Лозан Панов се отказва от автомобилите на НСО

3828
Лозан Панов се отказва от автомобилите на НСО
Снимка: БГНЕС

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов се отказва от автомобилите на НСО, съобщи самият той пред журналисти преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет.

Преди дни Панов се оплака, че по време на командировка той и шофьорът му установили, че болтове на служебния „Мерцедес” са били развити. Военноокръжната прокуратура обаче вчера отказа да разследва случая с мотива, че не вижда данни за саботаж.

Представляващият ВСС поиска оставката на Лозан Панов

Лозан Панов трябва да подаде оставка или ще поставя въпроса за отстраняването му пред Висшия съдебен съвет (ВСС). Това заяви Димитър Уз...

"Тръгнахме с шофьора, чухме някакъв шум. След което аз участвах при встъпването на председателя на РС – Берковица и на връщане от там шумът вече се засили и се установи, че липсват два болта на задната лява гума, а други три са разхлабени до много сериозна степен", разказа тогава председателят на ВКС.

Според Панов решението на обвинителите е доказателство за липса на сигурност. Той уточни, че още в деня, в който е установена повредата на колата, е изпратил писмено съобщение до НСО, като и досега не е получил отговор от службата, предаде бтв.

„За мен е странна констатацията, че специализираният транспорт на НСО предлага S-класа, на която могат болтовете при интензивно движение в завои да се саморазвият до изпадане“, посочи той днес.

Според Панов в постановлението на прокуратурата не се казват няколко важни обстоятелства, за които е дал своите обяснения. „С водача на автомобила сме информирали НСО и неговите началници. По телефона съм разговарял с директора на НСО, на който му обясних подробно какво се е случило. Разбирам, че той не е разбрал какво се е случило. На следващия ден аз съм написал писмо до НСО. Това е и причината след това, няколко дни по-късно, да информирам и президента. Едва след като информирах президента, вече имаше реакция от страна на прокуратурата“, посочи той.

Констатациите, че на такъв автомобил, на такава марка автомобил могат да се саморазвият болтовете на задна лява гума, означава само едно - че няма сигурност при осигуряването на специализирания транспорт от страна на НСО. И в този смисъл това, което мога аз да направя, е да се откажа от използването на автомобил на НСО и да използвам автомобилите, които има ВКС, което направих още днес, заяви Панов.

Той подчерта, че каквото е необходимо да подпише декларация, каквото е необходимо да декларира устно или писмено, ще го направи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com