Майката, подала сигнала за разменените бебета: Това е травма за цял живот

3535
Майката, подала сигнала за разменените бебета: Това е травма за цял живот
Снимка: Unsplash

"Това е травма за цял живот. Искам виновният да бъде установен и наказан". Това заяви пред Нова телевизия майката, подала сигнала за разменените в болница „Шейново” бебета.

Тя видя за първи път детето, което е родила, четири месеца след раждането. И се раздели с детето, което е отглеждала и смятала за родно.  „Умиление е чувството, което изпитваш към своето биологично дете. Иначе, усещането към другото дете, което даваш, детето, което си гледал толкова време и го чувстваш като свое. Разбива ти се сърцето. Виновният, който причини това на мен и на другата майка - смачка ми сърцето и го изхвърли в кофата за боклук”, каза майката, пожелала анонимност, пред Нова телевизия. 

Майката на едно от разменените бебета: Когато видях моето дете бях объркана и изпитвах болка

Когато видях детето си на 13 януари, бях объркана. По принцип този ден не беше лесен, нищо не усещах, просто аз имах само болка, това е...

Жената разказа, че все още се опознават със собственото ѝ дете. И често се чува с другата майка, която го познава по-добре от нея. „Изпитвам гняв, нормално. Очаквам да се намери виновното лице, да бъде наказано най-малкото да бъде уволнено, да не кажа и да си получи присъдата от съда като виновно лице”, допълни майката. „Мисля, че е редно да понесе наказателна отговорност. Това е престъпление”, каза още тя.

След отказа доброволно да бъдат обезщетени от болницата, тази сутрин адвокатът на семейството подаде иск в съда срещу „Шейново”. Той е в размер на 300 000 лева. За родителите, сестрата и дядото на размененото бебе, които са потърпевши от грешката на болницата.

„При факта, че управителят на болницата излезе по медиите и заяви, че ще обезщети доброволно семействата и впоследствие, след като заявихме претенцията си, изразена в някаква сума, оттам нататък наемането на външни консултанти и прочие, разтакаване на някакви проучвания с тенденцията да се генерират доходи от някоя от страните, не виждах смисъл да предявявам покана по официален начин”, коментира Стоян Стойков.

Прогнозите са съдебното дело да продължи поне година и половина, което ще причини допълнителни травми на родителите. „Аз и в момента, при всяко едно включване по темата, се сривам. Не го пожелавам на никого. Това е страшна болка, която се преживява трудно”, сподели още майката.

Ето при какви условия родителите на разменените бебета могат да получат обезщетение

След като ръководството на болница АГ "Шейново" се запозна с анализа на адвоката по медицинско право, прие решение спорът да бъде отнес...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com