Майките пак блокираха кръстовището при Софийския университет

3648
Майките пак блокираха кръстовището при Софийския университет
Снимка: БГНЕС

Отново са 3 блокираните кръстовища на 34-ия ден от антиправителствените протести, предаде БГНЕС. Недоволните граждани отново се събраха в триъгълника на властта, след това протестът премина в шествие до Орлов мост. Отново по сградата на Министерски съвет полетяха яйца и домати.

Остават палатковите лагери на пл. Независимост и на Орлов мост, където е осигурен коридор за преминаването на линейки. Вчера майките на деца с увреждания преместиха палатковия си лагер на бул. „Александър Дондуков”. Днес отново издигнаха палатков лагер на кръстовището на Софийския университет. Исканията на протестиращите остават същите – оставка на кабинета и на главния прокурор.

Протестите: Ден 34 - Категорично "Оставка!", поискана и от учени, и от преподаватели

Остават блокирани две кръстовища на 34-ия ден от антиправителствените протести. Недоволните граждани отново се събраха в триъгълника на...

До палатковия лагер на пл. Независимост е издигната стена от книги.

Днес преподаватели от някои университети излязоха с отворено писмо, в което настояват за оставка на правителството, същото направиха и учени от БАН. Според тях, управлението подкопава устоите на държавата. „Некомпетентните и корупционни практики на конюнктурната коалиция доведоха България до самото дъно на всички обществени и статистически оценки”, пишат учените.

Арман Бабикян прочете от трибуната на протеста отвореното писмо на учените от БАН, в което се казва още, че автократично-мутренският стил на разпореждане с човешките и материалните ресурси на страната е придобил статуса на социална, икономическа и финансова политика. Основният политически инструмент, Държавният бюджет, години наред се прави „копи-пейст“, с умишлени излишъци – за да се крадат „законно“.

Проф. Георги Каприев, преподавател по философия в Софийския университет заяви, че подкрепя колегите си от БАН. Изразявам личната си обида, че биваме управлявани от най-ниско интелигентния слой на българския народ. Призовавам както българските писатели, театрали, музиканти, художници всички да се обидим от това просташко управление. Да бъдат тук с нас, с лицата си, за да дават кураж на младите, които ни измиха очите, подчерта проф. Каприев. Българи, ние днес сме управлявани по османски модел, той е сливане на политическото и личното, разбира се в изгода на личното. Тук сме не за да препоръчаме друга партия или движение, а да кажем, че всеки който тръгне да управлява по този начин, ще получи същото. Така повече не може, оставка!, завърши проф. Каприев.

Утре ще има протест пред посолството на Германия

На 12 август ще се проведе протест пред германското посолство у нас от 18.30 ч. под надслов: „Масово затваряне на очи пред немско...

Последваха викове „Оставка”, „Мутрите вън”.

Отровното трио обяви, че гражданското неподчинение продължава. Те не изключват никакви форми на протест.

„Една от тези странни новини е, че ние смятаме да спрем днес гражданското неподчинение. Това е лъжа. Напротив, ще го поощряваме”, каза Велислав Минеков.

„Днес разбрахме от министър-председателя още нещо много интересно, докато се разхождаше с неговото национално известно возило. Че всъщност сме събирали хората тук, защото сме искали да станем депутати с по 2000-3000 лева заплата. Ако мечтата ни беше да станем такива и да постигнем до този успех – приход от 2000 лева, нито г-н Хаджигенов щеше да бъде адвокат с подобна практика, нито г-н Минеков щеше да бъде международно известен скулптор”, коментира Арман Бабикян.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След като Сарафов нареди проверка: Ето какво нарушения откриха в СРП

До 30 000 лв. за проекти за бизвес на хора с увреждания дава МТСП

Светият синод избра врачанския митрополит Григорий за наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Свещеник в гладна стачка заради касирания избор в Сливенската епархия (СНИМКИ)

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...