Майстор ковач се оплака от побой от жандармеристи

9085
Майстор ковач се оплака от побой от жандармеристи
Снимка: Радослав Сарафов

Един от най-известните в Европа майстори ковачи Радослав Сарафов е бил пребит от служители на жандармерията в събота вечерта.

Той сподели през екипът на Actualno.com, че агресията на служителите на сигурността не е провокирана по никакъв начин, а причината за нея може да се търси единствено в това, че Радослав е чакал своите колеги след работа, за да се приберат заедно пеша пред кола на жандармеристите.

"Отвори се задният прозорец и жандармеристът ми каза "К`ъв си ти бе? Разкарай се, изчезвай от тука!". Обясних му, че чакам колегите си, които ще дойдат до минута, и ще тръгнем нагоре. Те отговориха, че им преча да работят. Аз тогава се засмях, защото все пак в 00:30 ч. през нощта за каква толкова натоварена работа може да става въпрос. В това време излиза от колата друг жандармерист, ритна ме много силно в коляното, подсече ме, така че да падна на земята, и започнаха да ме ритат", разказа ковачът.

Той добавя, че докато органите на реда му нанасят удари, неговите приятели пристигат, започват да крещят и да питат какво се случва, а жандармеристите спират да ритат Радослав. 

"Мисля, че спряха да ме ритат, защото не очакваха, че ще има свидетели", предполага Сарафов.

Групата приятели се обажда на съдружника на Радослав в ковачницата и след неговия сигнал на телефон 112 пристига патрул от РПУ Банско, който разпитва двете страни и съветва ковачът да подаде жалба. На следващия ден Радослав се среща с адвоката си и моментално пуска жалба.

"Аз до този момент все още не знам кои са били жандармеристите. Аз не ги познавам. Виждам ги за първи път", казва Сарафов.

Резултатите от медицинското показват че Радослав има хематомия на гръдния кош и съмнения за скъсан минискус в колянната става на левия крак, което се очаква да бъда потвърдено от ядрено-магнитен резонанс и съдебно-медицинската експертиза най-късно до 26-ти януари.

"Огромна подкрепа имам от хората в Банско, от познати и непознати в социалните мрежи от цяла България и дори извън нея. Не очаквах чак толкова голяма реакция, за което благодаря. Силно вярвам, че този случай ще има последствия за тези лица и няма да се измете под масата", категоричен е майстор ковачът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 8 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 7 май 2024 г.

Бивша манекенка стана директор на Държавен фонд "Земеделие"

Времето утре - 8 май 2024 г.

По-малко тежките катастрофи по време на великденските празници

Българите доволни от работата си, не толкова от заплатата

София Прайд 2024 с нова локация, ето къде ще се проведе

Нов протест на бул. "Сливница" година след смъртта на Ани и Явор

"И 10% от БВП няма да ни стигнат, ако сме извън НАТО": Говори адм. Емил Ефтимов

"Луковитският тенекиджия продължава с набезите си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com