Малина Едрева: Срам ме е!

2122
Малина Едрева: Срам ме е!
Снимка: Архив

"Политическо късогледство, което се превърна в безочие. Само така мога да коментирам изказването на човека, който за нещастие на целия народ притежава най-голямата власт в държавата в момента."

Това заяви Малина Едрева, общински съветник и председател на политическата групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет в своя публикация в социалните мрежи. Ето какво още написа тя:

"Кандидатът за „още от същото“ Радев премина всякакви граници като за пореден път отказва да поеме своята част от отговорността за провалената ваксинационна кампания в страната. Чак днес Радев е разбрал колко е трудно да се работи на първа линия. Сериозно?! Година и осем месеца след започването на пандемията, която погуби един средно голям български град, предизборната кампания го отведе в център за спешна помощ, за да се убеди най-сетне сам в сериозността и мащабите на случващото се.

Миналата година по това време, когато българският държавен глава беше буквално изгонен от Естония заради неспазване на елементарни мерки, които да предотвратят разпространението на заразата, ме беше срам. И си представях, че това е абсолютното дъно, което образа на страната ни може да удари.

Днес обаче ме е срам повече. Точно десет месеца от пристигането на първите дози ваксини в България, ние сме по-зле. Докато част от обществото ни самодоволно коментира ситуацията в Израел, Великобритания или някоя от другите страни, ваксинирали почти цялото си население, нехайството и бездействието на президента и неговите чиновници ни превърнаха в контролната група, която показва какво се случва без ваксини.

В шест от десетте месеца, в които в България има доставени ваксини, Радев управлява еднолично. За тези месеци той нито веднъж не говори в подкрепа на ваксинацията, нито веднъж не изиска от своите министри и не представи публично план как този процес да бъде подобрен. Една негова разходка до ваксинационен пункт през лятото можеше да спести днешната му разходка до спешния център. Но тогава той беше зает да иска улеснени административни процедури за даряване на ваксини на други страни. Същите тези ваксини, за които преди година се съревновавахме с целия свят, за да получим и които българският народ плати.

Радев дължи отговори. И те не са само на въпроса дали той е ваксиниран и спазва ли мерките за неразпространение на вируса или експресно е поискал уникалното за България и непризнато никъде удължаване на валидността при преболедуване от шест месеца на една година, за да не се налага на него, семейството му и членове на администрацията му да се съобразяват с набързо наложените от министъра му ограничения. По-важните отговори са на въпросите какво прави през последните шест месеца и защо не се притесняваше, когато Делта вариантът превземаше страната му, а се е загрижил сега, че Делта плюс се е появил някъде.

Предстоящите избори ли трансформираха генерала, свикнал да брои и приема жертвите като нещо неизбежно в активен политик, чиято мисия е да не допуска катаклизми? И докога ще е валидна тази трансформация- до 14 или до 21 ноември...", завърши Едрева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com