Маринов: Нарушения на водачи на ТИР-ове създадоха проблеми на пътя

1327
Маринов: Нарушения на водачи на ТИР-ове създадоха проблеми на пътя
Снимка: БГНЕС

Вчера беше изключително тежка метеорологична обстановка, имаше обилен снеговалеж, на места придружен със силен вятър. Оценката, която направихме е, че са били изкарани всички възможни снегопочистващи машини и всички възможни полицейски патрули, които работят по организация на движението. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде БГНЕС.

В МВР се събра щаб във връзка с усложнената зимна обстановка. Заседанието на щаба започна в 16.30 часа под председателството на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. На него е направен анализ на ситуацията

АПИ: Няма ограничения по магистралите

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Това каза Денислав Пейчев от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) по...

„Имаше и проблемни участъци, те са в следствие основно на водачи на ТИР-ове, които не са се съобразили със забраните, които са наложени в зимни условия с пътни знаци и са навлезли в участъци, които са забранени за движени при снеговалеж. Вследствие на това са аварирали”, обясни вътрешният министър.

Наложени са административни наказания и принудителни административни мерки на 30 водачи на такива превозни средства. „Глобите са в размер до 300 лв., 1 месец лишаване от правоуправление на водача, и до 3 месеца принудителна административна мярка по отношение на моторното превозно средство се спира от движение”, посочи Маринов.

„Вчера изпуснахме може би един такъв момент със своевременното уведомяване на всички пътуващи по републиканската пътна мрежа за това, какво се случва по пътя, по който те се намират и какви действия са предприети”, каза регионалният министър Петя Аврамова.

Тя посочи, че всички екипи са били ангажирани със своевременни действия по снегопочистване, по обезопасяване и по регулиране на движението. Аврамова припомни, че силният снеговалеж съвпадна с неделния ден, в който има голям трафик по цялата републиканска пътна мрежа и най-вече по магистралите Хемус, Тракия и Струма.

Снегът усложни пътната обстановка

Усложнена е пътната обстановка в страната. Силен снеговалеж има в Кюстендил, Пазарджик, София, както и в района на проход „Предел...

Забавяне на пътно поддържаща фирма в процеса на снегопочистване довело до проблемите на „Струма“. „ Колегите от АПИ ще предприемат действия по санкциониране на фирмата, която се забави и създаде проблеми в снегопочистването“, каза тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com