Маските остават задължителни на закрито и през август, ето още какви мерки остават

14575
Маските остават задължителни на закрито и през август, ето още какви мерки остават
Снимка: iStock/Guliver

Носенето на предпазна маска остава задължително на закрити обществени места и през следващия месец на извънредната епидемична обстановка. Промяна в граничния режим за влизане в страната няма.

Противоепидемичните мерки също остават в сегашния си вид. Това става ясно от новите три заповеди на здравния министър, които ще действат през август. Както е известно, правителството удължи извънредната обстановка до 31 август.

Професор Балтов отчете важността на маските и отправи предупреждение

Буквално след 1 седмица ще усетим ефекта от увеличените случаи на коронавирус. Това заяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пре...

Всички спортни мероприятия продължават да се провеждат без публика, гласи едната заповед. Културни и развлекателни мероприятия се провеждат при запълване на 50% от капацитета на залата.

Посещение на дискотеки, барове и нощни заведения се допуска при заетост един човек на един квадратен метър. Групови празненства са разрешени при спазване на дистанция от метър и половина между хората. И през август няма да се разрешават свиждания в болниците и в старческите домове.

България допуска влизащи от страните от ЕС, Великобритания, Шенгенското пространство, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай, Йордания, Украйна, Северна Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, Косово, Черна гора, Молдова, Израел и Кувейт, гласи другата заповед.

Без PCR тест могат да влязат у нас пристигащи от ЕС, Великобритания, страни от Шенгенското пространство, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай, Йордания и Украйна.

Удължаваме с още един месец извънредната епидемична обстановка, обяви Борисов

До 31 август 2020 г. ще бъде удължена извънредната епидемична обстановка в страната. Това обяви по време на брифинга, на който бяха пре...

С отрицателен PCR тест, направен в последните 72 часа преди пристигането, могат да влизат хора с начална точка на пътуването Северна Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, Косово, Черна гора, Молдова, Израел и Кувейт. Само за български граждани и постоянно пребиваващи у нас от тези държави, тестът може да бъде заменен с 14-дневна карантина.

Третата заповед описва мерките, които трябва да спазват работодатели и собственици на обществени обекти. Именно в нея е потвърдено и за следващия месец изискването да се носят маски в закрити обществени места.

Изключение се допуска отново за местата за обществено хранене, спортуващите на закрито, участниците в конференции и пр. по време на изказване, ако спазват дистанция от метър и половина, участниците в телевизионни предавания отново при спазване на дистанция. На открито маските са препоръчителни, гласи заповедта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com