Между 10 и 15 градуса днес

12416
Между 10 и 15 градуса днес
Снимка: Getty Images / Guliver

След преминаващия през нощта атмосферен фронт, по който се очакват и предимно слаби превалявания, още сутринта от запад ще започне подобрение на времето. В предобедните часове по-значителна ще е облачността все още над източните райони, но преваляванията ще престанат, докато в останалата част от страната ще настъпи разкъсване и намаление на облачността. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Орлин Лазаров, дежурен синоптик.

Днес след обяд вече навсякъде ще е предимно слънчево. Вятърът ще е западен - до умерен, а в Дунавската равнина и източните райони временно и силен, като към края на деня ще отслабне. Дневните температури ще са почти без промяна, в повечето места, между 10° и 15, в София 10°. Високи ще са и сутрешните стойности, между 4° и 9°. Още в сутрешните часове преваляванията по Черноморието ще престанат, а до обяд облачността ще се разкъса и намалее, като след обяд вече ще е предимно облачно. Ветровито - с умерен, временно и силен западен вятър, който привечер ще отслабне. Дневни температури до 12-14°. Вълнението ще е 2-3 бала, а температурата на морската вода вчера бе от 3° по северното до 6° по южното крайбрежие.

Вятърът в страната ще е слаб, от изток

Времето остава без съществени промени. В предобедните часове в Северна България и Горнотракийската низина ще бъде облачно, на места и...

След преминалия през нощта атмосферен фронт, още от сутринта облачността над планините ще започне бързо да намалява, като след обяд ще е предимно слънчево. Вятърът по билните части вече ще е от запад - умерен и силен, с който ще проникне малко по-хладен въздух. А по Старопланинското било скоростта му на моменти ще надминава и 100 км/ч, което крие опасност от измръзвания, въпреки не чак толкова ниските температури. На 1200 м.н.в се очакват около 5°, на 2000 м около -2°.

През следващите дни ще се задържи топло за първата половина на февруари. Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време, ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни в часовете след обяд. В Източна България ще духа слаб до умерен южен вятър, в Западна ще бъде почти тихо и в Дунавската равнина отново на места ще има мъгла или ниска облачност, там и температурите ще остават по-ниски. В сряда привечер и през нощта срещу четвъртък в западните райони ще превали дъжд. В четвъртък времето ще бъде предимно облачно, с валежи, на повече места в Източна България. Вятърът за кратко ще се ориентира от запад, ще бъде слаб, в Дунавската равнина до умерен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com