Методиев: Акцията срещу ромските къщи в Гърмен е срещу ДПС

5649
Методиев: Акцията срещу ромските къщи в Гърмен е срещу ДПС
Снимка: БГНЕС

Акцията срещу незаконните ромски постройки в Гърмен е насочена срещу ДПС и цели спиране на доверието на циганския етнос към партията. Това каза в ефира на bTV депутатът от ДСП Александър Методиев, известен като Бат Сали, коментирайки незаконните постройки и ситуацията в Гърмен.

Според него в последните години циганският етнос е припознал ДПС като партията, която решава проблемите на хората. Припомняме, че в селото в края на юни бяха съборени 4 незаконни къщи в квартала, а в началото на миналата седмица бутнаха още 6. Днес ромите от квартал „Кремиковци" в Гърмен планират нов голям протест при отбивката за гетото в село Марчево. 

Протест срещу Бат Сали блокира пътя към ГКПП Гюешево

Пътят за ГКПП-Гюешево е блокиран в знак на протест избирането на Александър Методиев - Бат Сали за депутат. Движението е спряно с голям...

"Тяхно право е да протестират", коментира Методиев в тази връзка.

"Хората от циганския етнос не за зависи от личности като мен или други ромски лидери. Те прогледнаха, видяха светлината в тунела", каза още депутатът от ДПС. 

Незаконните постройки в Самоков вероятно са малко. Има обаче незаконни постройки, каза още той. По думите му чест прави на управниците в града, че се опитват да помогнат на хората и да се узаконят къщите.

Той също така коментира, че децата на ромите в Гърмен са отишли на училище в първия учебен ден на 15 септември. Припомняме, че родителите казаха, че ще няма да пратят малките в първия учебен ден. "Макар да бъдат унижени всички дечица в Гърмен отидоха на училище", каза в тази връзка Методиев.

Мая Манолова: Предстоят промени в БСП на всички нива

Трябва да си стегнем кораба, той от всякъде тече. По този начин депутатът от БСП Мая Манолова описа състоянието на "червената" партия с...

"Законът трябва да всички", каза депутатът. Той даде пример, че и ДПС са бутали къщи и посочи събореното вилно селище на граничарите. 

"България трябва да приема бежанци", каза Методиев. По думите му Европейскитя съюз да помисли повече, а България не е била подготвена за бежанската криза.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com