X
 
 

Министър и кмет предлагат два варианта за изход водната криза в Перник

2897 3
Министър и кмет предлагат два варианта за изход водната криза в Перник
Снимка: БГНЕС
Кметът на Перник Станислав Владимиров и екоминистърът Емил Димитров ще представят утре на премиера Бойко Борисов най-много два варианта с решения за справяне с водната криза в миньорския град.

Работната среща ще се проведе в събота, от 09.00 часа, в Министерски съвет.

Прокуратурата извади показанията на зам.-министрите на Димов за кризата в Перник

Нено Димов - в качеството си на министър на околната среда и водите, е бил надлежно и редовно информиран за актуалното и прогнозно съст...

Едно от тях трябва да бъде окончателно одобрено от министър-председателя. Това стана ясно на пресконференция в Перник, предаде БГНЕС

Емил Димитров заяви, че вече е изпратил екипи да проверят ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове в региона дали използват питейна вода за производство на ток.

Нареждането беше направено от Бойко Борисов по време на последното правителствено заседание. Премиерът даде срок от една седмица за проверки и да се докладва на следващото заседание на кабинета.

„Крайното решение е на този, който ще даде парите. Това е премиерът. На мен той ми е началник“, каза министърът, който не обобщи какви са възможните варианти, но призна, че по някои от тях е имало различни мнения.

Ревизоро: Борисов ме изпраща да обиколя всички язовири в страната

Ще обиколя всички язовири и ще проверя къде са проблемите. Премиерът ме изпрати да се информирам за всичко до момента. Знам за въпроса,...

„Аз се включвам преди два дни, многото работа е свършена преди това“, допълни още Емил Димитров, който увери, че се търси трайно решение на проблема.

Кметът на Перник Станислав Владимиров съобщи, че по разчети на местното ВиК наличната вода в язовир „Студена“ ще стигне при този режим до края на април.

„Не може всичко да стане за един миг“, заяви от своя страна кметът на Перник Станислав Владимиров. Според него кризата с водата може да отшуми за няколко месеца, но може и да продължи с години.

Въпреки това градоначалникът обяви, че на този режим водата в язовир „Студена“ може да стигне до месец април.

Емил Димитров-Ревизоро: Подготвил съм доклад какви пари мога да се отпуснат за кризата в Перник

Подготвил съм доклад какви пари биха могли да бъдат отпуснати от патримониума на нашето министерство за кризата в Перник. Това каза Еми...

Actualno.com

Етикети: