Министър Комитова: Няма да се плаща за недобре свършена работа

4954
Министър Комитова: Няма да се плаща за недобре свършена работа
Снимка: МРРБ

Най-вероятно няма да изплатим извършените строително-монтажни работи докато не се поправят грешките, защото в строителството участват много хора и се допускат грешки - понякога неволно, понякога съзнателно, но в строителството могат и да се поправят грешки. Новото ръководство на АПИ констатира доста нарушения при проверката на участъка от АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора, като некачествено влагане на материалите, некачествена геомрежа, която се полага под асфалта. Ще разплатим на всички коректни фирми извършените строително-монтажни работи по републиканските пътища. Разчитам, че това ще касае всички, които очакват тези пари. Това ще стане след извършване на проверки на място на изпълнените работи като качество и количество. Това коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова в предаването „Неделята на Нова“ по Нова телевизия във връзка с  неразплатените от АПИ 600 млн. лв.

По повод раздадените 188 млн. лв. на 25 фирми, които имат задача да укрепят 84 обекта, тя напомни, че е изпълнен един от тях - на пътя за Рилския манастир, и че от останалите няма нито един с издадено разрешение за строеж. Министър Комитова припомни, че се прави проверка на „Автомагистрали“ ЕАД от НАП и Прокуратурата и беше категорична, че при констатиране на нарушения ще последва смяна на ръководството на държавното дружество.

Министър Комитова назначи проверка в Оперативна програма „Региони в растеж“

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова възложи на Дирекция „Вътрешен одит“ в министерство...

По общото състояние на пътищата се работи много, коментира Виолета Комитова, като според нея се обръща по-малко внимание на пътищата от втори и трети клас, но ще дойде и това време. По думите й в този сектор се инвестира много. 5 млрд. лв. са определени за АМ „Хемус“, за четири нови пътя и за свлачища, което е ново строителство. 

Министърът апелира магистралите да не се използват за пропаганда. Въпреки че според едните мнения те са много добре направени, а според други – нищо не е направено,  магистралите и всички пътища са на целия народ,  в тях се влагат парите на всички данъкоплатци, коментира тя.

След като бъдат събрани всички документи, ще бъде дадена информация за състоянието на Алепу, каза още министър Комитова и обърна внимание, че подпорната стена е един от елементите на обекта - подпорна стена и ваканционно селище. Подпорната стена е завършена и въведена в експлоатация.

Арх. Комитова подчерта, че с влизането си в служебното правителство не се е превърнала в политик за една нощ и смята до края му да си остане експерт.

И хората на почивка ще могат да гласуват на изборите на 11 юли

Българските граждани ще могат да гласуват не само по постоянен адрес, който е отбелязан в личните им карти, а и когато са на почивка на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com