Младежи спасиха възрастна жена от измръзване

5675
Младежи спасиха възрастна жена от измръзване
Снимка: БГНЕС

Трима младежи спасиха възрастна жена от измръзване. Тя се заблудила и се изгубила посред нощ в покрайнините на панагюрското село Оборище, съобщи Нова телевизия. За доблестната постъпка на момчетата разказа кметът на село Оборище Милко Ангелов, който е убеден, че без тях бабата е щяла да загине.

Делчо и Цветан заедно с още един техен приятел решили посред нощ да се разходят с автомобила из селото. В края на Оборище забелязали самотно вървяща възрастна жена, наметната с одеяло вместо връхна дреха. Усъмнили се, че нещо не е наред и я последвали.

Трима бездомни мъже с измръзвания са настанени във Военноморска болница

Трима бездомни мъже с измръзвания са настанени в отделението по термична травма във Военноморска болница във Варна през последните десе...

„Стори ни се подозрителна. Стара жена в 23.30 часа вечерта с одеяло, наметнала отгоре на гърба си и обикаля сама. Почнахме да караме по нея. Спрях да си налея вода, жената идваше отпред и докато наливах вода тя клекна до колата. Явно много беше измръзнала и даже като я качихме в колата тя едва говореше”, споделя Делчо Михов.

Навън бил адски студ, а в този район скитат и диви хищници, особено в полето, към където се насочила жената, разказват младежите. „-7,-8 там някъде. Жената беше толкова измръзнала, че не знаеше как се казва дори. Не можеше да се ориентира, нищо. Говореше несвързани работи. Попитахме къде трябва да иде, тя не можа да обясни, не можа да реагира”, разказва Цветан Ралчев.

83-годишната жена дори не казала името си. Младежите я качили в колата на топло и се обадили на кмета. „Момчетата я докараха в къщи. Видях коя е жената. Познавам я. Свързах се с Районното управление на полицията в град Панагюрище, понеже близките й живеят в град Панагюрище, хората веднага реагираха изпратиха патрул. Ние през това време я закарахме до вкъщи. Печката й почти беше изгаснала. Напалихме я. Настанихме я и след половин час близките й пристигнаха”, обясни Милко Ангелов - кмет на село Оборище.

Едва след като се стоплила вкъщи, жената възвърнала спомените си. Обяснила, че тръгнала на гости у свой роднина, който живее в другия край на селото. Близките на възрастната жена сега се грижат за нея. Прибрали са я при тях в Панагюрище. Обясниха, че страдала от деменция.

Какво да правим при измръзване?

При измръзване затоплянето на тялото трябва да става постепенно. Това посъветва в сутрешния блок „Добро утро, България“ на ...

В Оборище всички говорят за доблестната постъпка на младежите. Делчо е първи курс студент в Техническия университет, а Цветан работи в частна фирма, за да помага на родителите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com