X
 
 

МОН иска въвеждане на зимно часово време

7067 3
photo of МОН иска въвеждане на зимно часово време
Снимка: iStock/Guliver
Министерство на образованието (МОН) е предложило България да въведе зимно часово време, защото това ще се отрази на учебния процес. Това съобщи заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков на заседание на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в парламента.

Очаква се Министерството на енергетиката да изготви националната позиция за това лятно или зимно часово време да избере страната ни в бъдеще, като се съобрази с позициите на различни институции по този въпрос, допълва радио "Дарик"

В търсене на единство в ЕС - Брюксел се обърна към часовника

Европейският съюз рискува сериозни проблеми предвид факта, че на първата сесия на Европейския парламент за тази есен председателят на Е...

В ЕС се обсъжда промяна в регламента за определяне на лятно и зимно часово време. Всяка държава членка трябва сама да избере дали ще се придържа към зимно или лятно часово време.

Жечо Станков добави, че до момента над 12 000 души у нас са гласували по темата в допитване на правителството. Крайният срок е утре, 11 октомври. Допитването се извършва ТУК.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Напълно поддържам зимното, астрономическо време, МОН са прави, ставането сутрин с цял час по рано в студа не е подходящо особено за по малките деца, които са сутрешната смяна
 • Анонимен 1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Ще стане цирк! Сърбия например е с един час назад спрямо нас. Винаги е било така. Сега сърбите искат лятното часово време. Сега обаче те искат лятното часово време. При така създалата се ситуация, има реална възможност ние да приемем зимното а те лятното. Резултатът ще бъде - България и Сърбия ще бъдем в една часова зона и няма да имаме разлика във времето с тях.
 • Анонимен mmm 1.1 Анонимен mmm преди 10 месеца Профил на трол?
  Е какъв ти е проблема със Сърбия, те Испания са с 1 час разлика от нас, а къде са чак? Мон са такива глупендери че да вземат да си оправят часовете за училище, от 7,30 ч да се ходи на училище ,0е и на смени, никъде май в цивилизацията не е така,само тука сме умници и ги търпиме.
  : 2 !