Московски: Изключително безобразни са действията на гръцките протестиращи и власти

3121
Московски: Изключително безобразни са действията на гръцките протестиращи и власти
Снимка: БГНЕС

"Изключително безобразни са действията на гръцките протестиращи и власти". Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски малко след като пристигна на граничния пункт „Кулата-Промахон” заедно с областния управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Към този момент те разговарят с превозвачите. Министър Московски бе категоричен, че изцяло подкрепя действията на българските шофьори и превозвачи.

Московски подкрепи контраблокадата на превозвачите ни

Заставам твърдо зад ответните действия на нашите превозвачи на българо-гръцката граница, заяви министърът на транспорта Ивайло Московск...

Транспортният министър заяви, че ще изисква цялостно вдигане на блокадата, премахване на тракторите на гръцките фермери, като по никакъв начин няма да призове българските шофьори да спрат протестните си действия, информира Агенция "Фокус".

Превозвачите помолиха за съдействие министър Ивайло Московски да бъде пропуснат български автобус превозващ малки деца, който се намира на гръцка територия и престоява от поне денонощие.

По-рано днес българските превозвачи са разговаряли с гръцките власти за пропускането му, но вместо него те са пропуснали румънски автобус с възрастни хора, но от българска страна той е върнат. Представители на гръцките власти пристигнаха на ГКПП „Кулата” за преговори с министър Московски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com