Московски призова: Пресичайте внимателно на жп прелези

4222
Московски призова: Пресичайте внимателно на жп прелези
Снимка: БГНЕС

Спри, ослушай се, огледай се и ако не идва влак - премини. Този призив транспортният министър Ивайло Московски на днешния Международен ден за безопасно преминаване на жп прелезите.

Използвам повода да призова всички български граждани – участници в движението да спазват стриктно правилата и да преминават през прелезите, само когато това е позволено. Важно е всеки един от нас, и водачите на превозните средства, и пътниците, да имаме отговорно поведение на пътя, за да не застрашаваме собствения си живот и този на околните, предупреди Московски.

След поредния прегазен в "Горна баня" НКЖИ обеща строеж на подлез и обясни що е то прелез

Съобразявайки се с неудобствата на гражданите живущи в района, ръководството на НКЖИ съвместно с Район „Овча купел“ проведо...

Най-малкото нарушение на Закона за движение по пътищата, при преминаване през жп прелез може да има най-тежките последици. Затова, апелирам, когато има спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак, ИЗЧАКАЙТЕ! Кратките минути търпение спасяват живот, добави министърът.

Обръщам се и към всички граждани, които нерегламентирано пресичат железопътните линии. Преминавайте единствено през изградените съоръжения за пешеходци – прелези, надлези, подлези и пасарелки. Разчитам на Вашето самосъзнание, добавя Московски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...